Četvrtak, 8 lipnja, 2023

Hrvatski mediji: Katastrofalan početak sezone u dalmatinskom turističkom središtu, duplo je manje gostiju nego lani

Nemojte propustiti

Turistička zajednica općine Primošten (TZ) u nešto manje od pet mjeseci ove godine zabilježila je 15.265 noćenja, što je 56,45 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, a postotak dolazaka gostiju je još niži, tek 3412 turista ili 47,12 posto u odnosu na početni dio 2022. godine.

Riječ je o izravnoj posljedici zatvaranja hotela “Zora”, jedinog dotad aktivnog. Ovih dana pojavile su se informacije da bi “Zora” trebala 15. juna primiti goste, premda nisu obavljena najavljena ulaganja, piše hrvatski Jutarnji list.

Upravo se čita:  Cijene smještaja veće za 20 posto u regionu, Neum najjeftiniji za ljetovanje

– Zbog dobrobiti lokalne zajednice i hrvatskog turizma otvorit ćemo hotel – poručuju iz tvrtke “Primošten”.

Renoviranje izgorenog bazena pričekat će još neko vrijeme. Odgovorni u hotelskoj kompaniji tvrde da je ishođena potvrda glavnog projekta, a odluka o početku radova na obnovi bit će uskoro donesena i nadaju se potpori lokalne vlasti. Unatoč svim nedaćama, u TZ-u očekuju uspješnu glavnu turističku sezonu.

– Na to ukazuju najave glavnih turoperatora i lokalnih turističkih agencija. Prema sustavu e-visitor, broj prijavljenih kreveta u Općini Primošten je 9980 i prema trenutnim predviđanjima u glavnoj sezoni tražit će se smještaj više.

Upravo se čita:  Kakve su cijene u Crnoj Gori u predsezoni: Najavili poskupljenje ove godine - evo koliko su ležaljke, hrana i piće

Ovogodišnja predsezona je počela s Uskrsom, nastavila se preko prvosvibanjskih blagdana do proslave svetkovine Gospe od Loreta i dana Općine. U predsezoni smo održali jedanaestu “Primoštensku biciklijadu”, izložbu Hrvatske čipke u prostorijama Općine, te devetu Izložbu “Primoštenske čipke” uz radionicu šivanja u crkvi svetog Roka.

Dolazak posjetiteljskih skupina je nažalost ove godine zaobišao naše mjesto, jer je hotel “Zora” zatvorio vrata još u listopadu – kaže Mia Pešić, TZ-ova direktorica.

Upravo se čita:  Kakve su cijene u Crnoj Gori u predsezoni: Najavili poskupljenje ove godine - evo koliko su ležaljke, hrana i piće

U TZ-u očekuju i rast vjerskog turizma. Primošten se nalazi na ruti “Camino Šibenik” i postao je dio hrvatske i europske mreže.

– Brojni hodočasnici, baš kao i ostali turisti posjećuju vidikovac Gaj i spomenik Gospi od Loreta. Ponudu na tom lokalitetu podigli smo na višu razinu, uređena je cesta do vrha s novim parkiralištem, pa posjetitelji mogu stizati i autobusima, piše Jutarnji.hr.

Pročitajte još

Izdvajamo

Podignuta optužnica protiv troje ljekara zbog smrti djevojčice Džene Gadžun

Suad Rožajac tereti se za teška krivična djela protiv zdravlja ljudi, u vezi sa krivičnim djelom nesavjesno liječenje. Nina...

Možda vas zanima i ovo