Nedjelja, 25 veljače, 2024

Incident u Centralnoj pošti u Tuzli: Muž i žena pet sati čekali da dođu na red, a onda…

Preporučeno

Supružnici Ramiza i Mirza Sprečić iz Tuzle danas su se obratili redakciji informativnog programa RTV Slon kako bi nas upoznali sa incidentom koji se jučer dogodio u Centralnoj pošti u Tuzli prilikom vađenja ličnih dokumenata.

cips_tuzlaKako ističe Sprečićeva, zajedno sa mužem, stojala je u redu od 10 do 15 sati kako bi promijenili ličnu kartu. Tek po dolasku na red službenica na šalteru joj je kazala da dokumenti kojima raspolaže, a koji su joj potrebni za vađenje lične, nisu svježi te da iste treba izvaditi u Matičnom uredu Općine Tuzla.

Kako kaže, odmah je izrazila svoje nezadovoljstvo jer nigdje ne postoji šalter samo za informacije niti je vidno istaknuto šta treba od dokumenta u pojedinim slučajevima izuzev natpisa da za novu ličnu kartu treba uplatnica i stara lična.

Nakon što je izvadila nove dokumente, Sprečićeva je, kako tvrdi, došla ponovo u Poštu u 15:30. Kako ističe, službenica nije htjela da je primi pod obrazloženjem da su aparati kojima je trebaju slikati već ugašeni iako je radno vrijeme do 15:45. Također dodaje da je ista službenica nastavila primati druge osobe koje su stojale u redu iza nje. Nakon što se pobunila zbog takvog postupka, službenica poziva zaštitara koji potom zove policajca Z.B. da interveniše u nastalom incidentu.

Policajac ih je, kako kažu Sprečići, naglo počeo čupati i izvlačiti prema vratima a Mirzu je, navodno, nekoliko puta udario u predjelu grudi te njegovu suprugu u naguravanju povrijedio u predjelu ruku. Sprečića su priveli u prostorije policije sa lisicama na rukama a dva sata nakon toga pušten je na slobodu.

Kako ističu supružnici, policajca su prijavili Jedinici za profesionalne standarde MUP-a TK a podnijeće i privatnu tužbu jer su, kako ističu, pretrpjeli poniženje i fizički napad.

Navode ove priče provjerili smo i u Ministarstvu unutrašnjih poslova TK odakle su nam saopštili da se osoba inicijala M.S. tereti za narušavanje javnog reda i mira zbog drskog ponašanja prema službenici i da je protiv iste osobe podnesena prekršajna prijava. Iz MUP-a su potvrditi da je Sprečić bio na razgovoru u jedinici za Profesionalne standarde a ukoliko podnese prijavu, sve okolnosti će se ispitati.

(RTV Slon)

Moglo bi vas zanimati

Izdvajamo

Izdvajamo

Teška nesreća u Njemačkoj: Porscheom se zabio u državljane BiH

Na isključenju sa njemačkog autoputa A96 preksinoć je došlo do udesa u kojem je povrijeđen jedan državljanin Bosne i...

Još vijesti za vas