Nedjelja, 21 travnja, 2024

Iz obećane Njemačke vratili se na rodnu njivu: Pokrenuli biznis na selu, proizvode izvoze

Preporučeno

U njihovom fokusu je i sadnja gljiva , od kojih će jedan dio biti i mariniran

U selo Vratna kod Negotina nakon dugogodišnjeg rada u Njemačkoj, vratio se mladi bračni par Čungulović. Minela i Milan riješili su da u svom zavičaju, gdje imaju kuću i imanje, ostanu.

Iz obećane Njemačke, vratili su se na rodnu njivu gdje se radi od jutra do sutra. Međutim, ovaj mladi par priznaje da im takav život prija, jer je zdrav, a više vremena imaju i za djecu.

Minela i Milan prvo su zasadili bijeli luk, a planirali su i jagode i vrganje.

– Bijelim lukom se ovde niko ne bavi, pa smo odlučili da to krenemo. Život na selu je zdrav i zanimljiv, uvijek ima posla – kaže ovaj mladi par.

U njihovom fokusu je i sadnja gljiva , od kojih će jedan dio biti i mariniran, prenosi Blic.

– Odlučili smo se za to, jer su se meni jele bukovače. Otišli smo u Negotin, tražili i nema ih nigdje. Pa smo krenuli za sebe da ih proizvodimo, ali smo vidjheli da su ljudi zainteresovani za to. Sada planiramo da idemo na mnogo veću proizvodnju – kaže Milan.

Na svom imanju imaju Milan i Minela imaju mogućnost da proizvode i organsku hranu, od koje veliki dio završi u inostranstvu.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Preminula u porođajnoj sali: Ovo je porodilja, majka četvero djece ukopana je u svom selu, Tužilaštvo vodi istragu o smrti

Zdravstveni centar Vranje još uvijek se nije oglasio zvanično saopštenjem o smrti porodilje koja je prije nekoliko dana preminula...

Još vijesti za vas