Petak, 29 rujna, 2023

Izetbegović organizirao sastanak savjetodavnog odbora za realizaciju turske kreditne linije

Preporučeno

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović organizirao je danas radno-konsultativni sastanak Savjetodavnog odbora za realizaciju turske finansijsko-kreditne linije.
bakir-izetbegovic3
Odbor čine ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Damir Ljubić, ministar raseljenih osoba i izbjeglica FBiH Adil Osmanović, ministar za izbjegla i raseljena lica RS-a Davor Čordaš, te direktori BBI i Turkish Ziraat banke u BiH Amer Bukvić i Ali Riza Akbaš.

Upravo se čita:  Minimalna plata u FBiH 1000 KM? Sve su prilike da će tako biti

Sastanku su, na poziv Izetbegovića, prisustvovali i Fatih Urganci iz Kabineta premijera Republike Turske, ambasador Republike Turske u BiH Ahmet Yildiz, te predstavnici uprave Turkish Ziraat banke iz Ankare.

Tema sastanka je bila analiza dosadašnje realizacije sredstava iz turske kreditne linije, te prijedlozi za poboljšanje plasmana kreditnih sredstava i samim tim kreiranja novih radnih mjesta, pri čemu je član PBiH Izetbegović insistirao da se ubuduće pri odobravanju kredita mnogo veća pažnja pokloni malim farmerima.

Upravo se čita:  Duge kolone vozila na izlazu iz BiH na pet graničnih prelaza

Konstatirano je da je do sad plasiranim sredstvima osigurana implementacija ove finansijske linije u gotovo svim značajnijim povratničkim sredinama, čime je na potpuno novi način otvorena perspektiva otvaranja novih radnih mjesta za povratničku populaciju u BiH.

Prisutni državni i entitetski ministri su predložili da njihova ministarstva osmisle plan i program aktivnijeg uključenja u realizaciju turske kreditne linije, kako bi u saradnji s BBI i Turkish Ziraat bankom unaprijedili i učinili još efikasnijom implementaciju ove finansijske linije, saopćeno je iz Izetbegovićevog kabineta.

Upravo se čita:  Bahati Sarajlija stao kod SCC-a na tramvajske šine, upalio sva četiri i otišao na 20-ak minuta

(Fena/Bh-index)

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Izetbegović jedini kandidat za predsjednika SDA, Mehmedović najavljuje: Znak da je Bakir konačno oteo stranku od članstva

Nakon što je Stranka demokratske akcije (SDA) odbila kandidaturu Šemsudina Mehmedovića za predsjednika, on se oglasio putem saopćenja koje...

Možda vas zanima i ovo