Srijeda, 4 listopada, 2023

Je li Mirnesa S. promijenila lični opis i ukrala dovoljno novca za život?

Preporučeno

“Pratimo svaki trag, a u međuvremenu postoji i nekoliko indicija da bi bjegunac mogao biti na Balkanu”, kazala je Illona Bonn, glasnogovornica njemačke policije.

Mirnesa S. pljačku milion eura nije mogla napraviti sama, vjerovatno je životno ugrožena, a za očekivati je da u kratkom roku bude privedena pred lice pravde, stav je struke. Provjerili smo, da li je moguće da je promjenila lični opis, i da li je ukrala dovoljno novca za život bježeći od policijskih organa.

Mirnese nema među traženim osobama na Interpolovoj listi. Ni među Nijemcima, ali ni građanima BiH.

Penzionisanog policijskog inspektora Miću Letića ne bi čudilo da je u BiH. Kaže, zemlja je pogodna za skrivanje kriminalaca zbog neuvezanih policijskih agencija. Vjeruje da će Mirnesa uskoro biti pronađena, a na pitanje da li je životno ugrožena odgovara.

Upravo se čita:  Hoće li minimalna plata u FBiH biti 1.000 KM?

“Ona je ugrožena na svim poljima, i ona će na kraju biti prodata za jeftine novce, najvjerovatnije da će biti predata pred lice pravde, pitanje je dana. Ova suma novca od milione EUR je mala, kada se to rasparča, kada svako uzme svoj dio, njoj će ostati veoma malo. Novac se brzo troši. Postoje tragači koji će preko kriminalnih miljea doznati gdje je”, kazao je Letić.

Ne vjeruje sagovornik N1 u šansu da je Mirnesa Bešlić, poznatija kao Mirnesa S. djelo počinila sama, niti da je mozak operacije.

Upravo se čita:  Detalji incidenta ispred Binga: Amira sa majkom navodno nasrnula na mladića, ranije osuđivana za pokušaj ubistva

“Kriminogeni miljei nađu labilniju, slabiju ličnost koju pripremaju za nešto. Ovo krivično djelo smatram organizovanim oblikom kriminaliteta koje nije mogla počiniti jedna osoba”, dodaje.

Njemačka policija koja je zatražila informaciju o Busovčanki, za šta nudi 37,500 hiljada EUR, ne daje mnogo informacija zašto misli da se Mirnesa krije na Balkanu, ni kako to da je do sada niko nije prepoznao.

“Pratimo svaki trag, a u međuvremenu postoji i nekoliko indicija da bi bjegunac mogao biti na Balkanu”, kazala je Illona Bonn, glasnogovornica njemačke policije.

Kako vrijeme prolazi, teorije o tome gdje je i kako se krije bujaju. Jedna od njih je promjena ličnog opisa. Pitali smo plastičnog hirurga Dražena Erića koliko je potrebno za promjenu ličnog opisa.

Upravo se čita:  Oglasio se otac ubice Nermina Sulejmanovića o njegovoj dženazi: "Neka rade šta hoće, mene ne zanima"

“U savremenoj plastičnoj hirurgiji možete da uradite sve, u zavisnosti od toga koji dio lica treba da izmjenite. Ako radite kombinovane intervenicije sigurno trebaju dvije do tri sedmice. Tehnologiija je napredovala što smanjuje tok oporavka poslije operativnog zahvata”, kazao je.

Mirnesa S. je dok traje potraga postala izvor špekulacija, osude, ali i odobravanja, kao svojevremeno najpoznatija kriminalna grupa koju je Interpol nazvao Pink Panteri, grupa iz regije koja je organizovala spektakularne krađe nakita.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Novi otkazi: Ledo gasi proizvodnju u BiH, bez posla ostaju 52 radnika

Nakon najava da Ledo gasi proizvodnju u BiH, stigla je i zvanična potvrda te informacije koju prenosi Biznisinfo. “Nakon pažljivog...

Možda vas zanima i ovo