Srijeda, 17 travnja, 2024

Jezivi detalji porodičnog nasilja u BiH: Suprugu tukao i mučio, njenom glavom udarao o zid, ruke joj stavljao na – šporet

Preporučeno

Pored brutalnog fizičkog nasilja, on je suprugu budio noću i nije joj dao da spava, te je psihički zlostavljao na način što joj je psovao, pljuvao i vrijeđao, uz prijetnje da će je i dalje okrutno povređivati i ubiti.

Osnovni sud u Brčkom potvrdio je optužnicu protiv 44-godišnjaka zboig nasilja u porodici. On se tereti da je nasiljem i bezobzirnim ponašanjem ugrozio mir, tjelesni integritet i duševno zdravlje supruge, ali i maloljetne kćerke s kojima živi u zajedničkom domaćinstvu.

Optužnicom mu je stavljeno na teret da je od 4. do 24. novembra prošle godine u njihovom zajedničkom stanu, na brojne načine fizički i psihički maltretrirao suprugu.

Kako se navodi u optužnici, on je u više navrata fizički nasrnuo na nju, te je udarao nogama, pesnicama i raznim predmetima po glavi i tijelu. On je žrtvu mučio tako što ju je vukao za kosu i njenom glavom udarao o zid i uvrtao joj i povređivao ruke nanošenjem opekotina zagrijanim površinama kućnog šporeta!

Upravo se čita:  Objavljene fotografije požara u kojem su poginule majka i kćerka

To je činio pred njihovom zajedničkom maloljetnom kćerkom, kojoj je nanio udarac nogom i napadao je zbog kućnih poslova.

Pored brutalnog fizičkog nasilja, on je suprugu budio noću i nije joj dao da spava, te je psihički zlostavljao na način što joj je psovao, pljuvao i vrijeđao, uz prijetnje da će je i dalje okrutno povređivati i ubiti.

Upravo se čita:  Kombijem udario dječaka i pobjegao s mjesta nesreće. Policija vjeruje da je pronašla vozača

– Nakon što bi napustio prostorije domaćinstva, on je žrtve nasilja više puta zaključavao unutra, onemogućavajući im da izađu i njegovo ponašanje prijave policiji, navedeno je u optužnici.

Osumnjičeni, koji je ranije višestruko osuđivan i protiv koga je u toku postupak upravo zbog nasilja u porodici, uhapšen je 30. novembra prošle godine. Nakon hapšenja, njemu je odmah na prijedlog Tužilaštva, a usljed opasnosti da će uticajem na svjedoke ometati krivični postupak i da će ponoviti krivično djelo, određen jednomjesečni pritvor.

– Uz daljnje produženje ove mjere i intenzivno postupanje Tužilaštva i Policije u sprovođenju istrage, tužilačka odluka u ovom predmetu donesena je za tri mjeseca. Optužnicom od 27. februara, on je optužen za teži oblik krivičnog djela nasilja u porodici (iz člana 218 stav (4) Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH), sa saprijećenom kaznom zatvora od jedne do pet godina. Pošto je Osnovni sud potvrdio optužnicu, te mu na prijedlog Tužilaštva produžio pritvor i nakon potvrđivanja optužnice, u ovom slučaju slijedi nastavak krivičnog postupka i izjašnjenje optuženog o krivici, saopćeno je iz brčanskog tužilaštva.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Na GP Brod spašena petogodišnja djevojčica, bila je žrtva međunarodne trgovine ljudima

Tužilac iz Odsjeka za krijumčarenje ljudi i trgovinu ljudima Tužilaštva BiH koordinirao je aktivnosti u saradnji sa Službom za...

Još vijesti za vas