Srijeda, 28 veljače, 2024

Još dva studenta završila u bolnici, nema straha od širenja zaraze

Preporučeno

Na Kliniku za Infektivne bolesti u Banjaluci danas su primljena još dva studenta. U bolničkim krevetima sada ih je 24, a kod 13 studenta je potvrđena salmonela.

studenti-b-lukaU oba studentska restorana, danas nešto manja gužva. Oni koji su došli na ručak ne plaše se zaraze i kažu da je hrana odlična, ali bi voljeli da su tanjiri puniji.

Upravo se čita:  Harisu Haračiću 35 godina zatvora zbog okrutnog ubistva bračnog para Džuzdanović

Na jelovniku studentskih menzi nema većih promjena. Ne služe se jaja i pržena hrana. Za doručak koji košta pola marke studenti dobiju po dva sira ili dvije viršle uz hljeb. Ručak košta 1,20, a večera 80 feninga.

Hrana u Studentskom centru kontroliše se svaki mjesec dana i do sada nije bilo problema. Zbog nestanka uzoraka hrane, šef menze, šefica kuhinje i šefovi smjena ostaju suspendovani. Dok se istraga ne završi i ne utvrdi kako su se studenti zarazili ne žele da upiru prstom ni u koga.

Upravo se čita:  Poznat termin dženaze Selme Baluković koju je usmrtio partner u Lipnici: Iza nje ostala djeca, majka, brat

Studenti svakodnevno posjećuju kolege u bolnici. Zadovoljni su brigom ljekara, ali su morali da od skromnog džeparca izdvoje 9 maraka, jer jedan oboljeli nije imao jastuk. O kolektivnoj tužbi još nema dogovora.

Šta je tačan uzrok trovanja hranom znaće se poslije analiza republičke inspekcije, dok je policija tek danas izašla na teren. Jedan od dobavljača hrane kojeg smo kontaktirali odbacuje svaku mogućnost da je pileće meso bilo neispravno.

Upravo se čita:  Drama u sarajevskoj osnovnoj školi: Dječak donio skalpel na nastavu, povrijedio sam sebe, intervenisala i policija

(Atvbl)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Nakon što je napustila OBN televiziju: Evo u koju TV kuću je prešla Maja Munda

Jedna od omiljenih TV voditeljica u BiH Maja Munda iznenadila je javnost s viješću kada je nakon 17 godina...

Još vijesti za vas