Srijeda, 24 travnja, 2024

Kako imati besprijekorno bijele zube

Preporučeno

Bijeli blistavi zubi, učiniće lijepim vaš osmijeh i povećaće stepen vašeg ličnog samopouzdanja i sigurnosti prilikom komunikacije sa drugim ljudima. Da bi ste imali blistavo bijele zube, potrebno je da znate i poštujete nekoliko pravila koja će uticati na to.

bijeli-zubiPrvo održavajte redovnu, svakodnevnu higijenu vaših zuba.

Namirnice i pića koja svakodnevno unosite utiču na formiranje naslaga na vašim zubima i tako formirane naslage dalje direktno uzrokuju promjenu boje vaših zuba i umanjuju njihovu bjelinu i blistavost.

Zato perite zube detaljno i sa pažnjom i na taj način sprečite formiranje naslaga.

Prilikom pranja zuba, koristite paste i sredstva koja su specijalno namenjena za izbjeljivanje i sadrže sastojke koji specijalno utiču na to. Takođe, možete upotrijebiti povremeno i sodu bikarbonu, koja takođe utiče na otklanjanje formiranih naslaga na zubima i istovremeno sprečava ustajali i neprijatan dah. Sodu bikarbonu jednostavno nanesite na četkicu i njom istrljajte zube, a nakon toga ih i isperite.

Izbegavajte namirnice i pića koja posebno utiču na formiranje naslaga na zubima i promjenu njihove boje.

To su kafa i gazirana pića, kao i slatkiši. Ukoliko ipak konzumirate ovakve namirnice ili pića, dodatno operite zube poslije njih.
Ukoliko ste pušač, imajte u vidu i to da su cigarete direktni uzročnici požutjelih i čak i pojave pokvarenih zuba, i da zubi kao takvi sigurno neće izgledati blistavo, a samim tim ni lijepo.

Redovno idite na kontrole kod svog stomatologa i tražite da vam on upotrebom stručnih i profesionalnih sprava i sredstava izbjeli i ispolira zube.

Izbeljivanje zuba kod stomatologa, zahvaljujući napredovanju u oblasti stomatologije, moguće je danas obaviti laserskim putem, koji će spriječiti osećaj bola, koji je prisutan prilikom otklanjanja zubnog kamenca i naslaga sa zuba koji sprečavaju blistav osmjeh.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Predsjedništvo BiH bez konsenzusa o prijemu Kosova u Vijeće Evrope

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine nije danas postiglo konsenzus o stavu u vezi s apliciranjem Kosova za članstvo u Vijeće...

Još vijesti za vas