Subota, 20 travnja, 2024

Kidnapovani irski tajkun pronađen kako tumara ulicama

Preporučeno

Irski milioner Kevin McGeever, kome se svaki trag izgubio u junu 2012. godine, otkriven je kako tumara po putu u okrugu Leitrim u Irskoj.

imagesBez obuće, sa raščupanom kosom i zapuštenom bradom, ličio je na skitnicu, a ne na magnata za nekretnine.

Catherine Vallely je zaustavila kola kada je primjetila nešto na putu. Ispočetka je mislila da se radi o saobraćajnom stubiću.

Ispostavilo se da je riječ o 68-godišnjem tajkunu, koji je na čelu imao urezana slova “lopov”.  Vallely i njen partner su ga odvezli policiju u Balinamoreu, gdje je objasnio da su ga još u maju mjesecu iz njegove vile u Gallwayu otela trojica maskiranih naoružanih muškaraca.

Kako je rekao, kidnaperi su tražili otkup za njegovo oslobađanje, ali ne zna da li je otkup plaćen. On je dodao da se ne sjeća šta se s njim dešavalo u međuvremenu, ali da su mu prilikom oslobađanja dali mobilni telefon i upozorili ga da ga uvijek nosi sa sobom.

Irska policija sada pokušava da utvrdi da li su ga držali u Sjevernoj Irskoj pre nego što su ga ostavili u okrugu Leitrim. Par koji ga je pronašao tvrdi da nije bio u stanju da im kaže koji je mjesec u godini i šta mu se dogodilo tokom zatočeništva.

– Policajka mu je odmah ponudila šolju čaja. Dok je pio čaj i jeo keks, upitao ju je da li ima još, jer nije jeo ko zna od kada. Bio je kost i koža, kaže Catherine Vallely.

Za vrijeme ekonomskog procvata u Irskoj od 1995 do 2008, McGeever je vodio međunarodnu kompaniju za kupoprodaju luksuznih kuća i stanova.

(Avaz)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Šmit: Vrijeme za usvajanje domaćih rješenja ističe

Visoki predstavnik Kristijan Šmit (Christian Schmidt) pozdravio je inicijativu lokalnih političara da nastave svoju opredijeljenost za usvajanje zakona koji...

Još vijesti za vas