Ponedjeljak, 4 ožujka, 2024

Djevojku (21) iz Cazina cijelu noć silovali i tukli u šumi

Preporučeno

Policijski istražitelji Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona (MUP USK) prekjučer su dostavili Tužilaštvu izvještaj protiv M. A. (30) i M. M. (44) iz Bihaća zbog sumnje da su silovali 21-godišnju S. H., rodom iz Tuzle, privremeno nastanjena u Cazinu, gdje je zaposlena kao konobarica. Tužilac USK Muhamed Budimlić, koji vodi istragu u ovom predmetu, potvrdio nam je navode iz policijskih izvora.

Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Kazao je da je navodno silovanje počinjeno tokom noći sa 15. na 16. juli u mjestu Dubrave – Brekovica, općina Bihać. Tužilac Budimlić istaknuo je da je, prema detaljnom opisu oštećene, silovanje izvršeno na vrlo grub način.

Upravo se čita:  Otkriveni nepoznati detalji svirepog ubistva Saše Kulišića u Doboju: Osumnjičena kćerka (14) ponašanjem i izjavama šokirala sve

– S obzirom na to da je za ovo teško krivično djelo predviđena kazna zatvora od tri do 15 godina, što je nadležnost Kantonalnog suda u Bihaću, nakon današnjeg (jučerašnjeg, op. a.) saslušanja osumnjičenih, koji negiraju počinjenje krivičnog djela, dostavio sam prijedlog sudiji za prethodni postupak Kantonalnog suda u Bihaću za određivanje pritvora u trajanju od jednog mjeseca kako ne bi mogli ometati daljnji tok istrage te kako ne bi došlo do uznemiravanja javnosti i narušavanja javnog reda i mira – kazao nam je tužilac Budimlić.

Upravo se čita:  Pravosnažna presuda za jezivi zločin u BiH: Polio je benzinom, pa zapalio pred kćerkom, osuđen je na 25 godina robije

Saznajemo da se radi o dvojici oženjenih muškaraca, kao i da ih je žrtva S. H. prijavila policiji u Bihaću 16. jula u 6.10 sati, neposredno nakon silovanja.

U telefonskom razgovoru sa S. H. ispričala nam je da su je dvojica Bišćana silovala cijele noći u jednoj šumi kod Brekovice i da ih je poznavala iz viđenja. Obojica su joj se lažno predstavila.

– Stariji je rekao da se zove Ivo i ja ga pod tim imenom znam nekoliko mjeseci. Nakon što sam završila posao u lokalu u kome radim tek četiri dana i krenula u stan u naselje Glogovac, pozvali su me na piće. Pristala sam i svratili smo u dva kafića u gradu – ispričala nam je S. H.

Upravo se čita:  "Ležali su jedno pored drugog": Komšije otkrile detalje užasne tragedije, mladić i djevojka zajedno skočili u smrt sa 17. sprata solitera

Ona tvrdi da se nakon toga malo čega sjeća sve do dolaska u šumu kod Brekovice, gdje su je obojica silovala, a stariji ju je brutalno tukao.

– Ne znam jesu li mi šta sipali u piće, ne sjećam se ničega. Uglavnom, došla sam sebi kada me je stariji počeo izvlačiti iz auta i udarati. Mlađi me nije tukao – kazala je S. H., potvrdivši da su je obojica silovala.

Izvor: Dnevni avaz

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Nakon teškog poraza od Želje: Hoće li Rožman ostati trener Sarajeva

Trener fudbalera Sarajeva Simon Rožman govorio je o svom statusu na klupi tima nakon poraza u gradskom derbiju od...

Još vijesti za vas