Srijeda, 21 veljače, 2024

Kriptovaluta ulazi u Formulu 1

Autor:PR tekst

Preporučeno

Prije tri mjeseca je Formula 1 najavila kripto.com, najbrže rastuću kripto platformu sa preko 10 miliona korisnika širom svijeta, kao inauguralnog globalnog partnera nove Sprint serije za 2021. godinu sa prvim događajem u Silvesteru 17 jula, na Formuli 1 Pirelli British Grand Prix.

Vjerovali ili ne, ovaj novi dogovor nije prva izloženost sporta kripto tržištu. Još u martu, Aston Martin Kognizant tim Formule 1 najavio je svoje partnerstvo sa kripto. com. Ta saradnja je pomogla u stvaranju NFT-ovih prvih trenutaka novog automobila Aston Martin F1 koji je stigao na stazu.

Formula 1 je postigla još jedan dogovor sa kripto industrijom, ovog puta za prijavljenih 100 miliona dolara u sponzorskom sporazumu sa kripto.com. Kada kompanija ili brend razmatra sponzorisanje formule jedan ili tima F1, uobičajeno je da razmotre kako finansijsku tako i nefinansijsku vrijednost.

Može se reći da je ovo zaista pametan marketinški potez, sa obzirom da se kriptovalute u prethodnih godinu dana spominju svuda po svijetu. A sa uvođenjem kriptovaluta u svijet kazina i iGaminga, doći će do naglog pomaka i potražnje za ovom vrstom aktivnosti. Ovo je jedan od načina na koji će više ljudi steći znanje o kockanju na internetu.

F1 je u saopštenju izjavila da “pored izgradnje najbrže rastuće kripto platforme i vodeće aplikacije u Google Play-u i App Store-u, kripto.com Visa Card je najpopularnija svjetska kripto kartica dostupna u 30+ zemalja svijeta. Partnerstvo sa Formulom 1 će osigurati da kripto.com nastavi da razvija svijest o svom brendu na međunarodnoj sceni”.

Kampanja Kompanije kripto.com za Vodećeg Sportskog Sponzora

Kripto.com, koji trenutno opslužuje više od deset miliona korisnika širom svijeta, ima za cilj da poveća vrijednost svog brenda sponzorisanjem sportskih franšiza. Nedavno su najavili odvojeno partnerstvo sa F1 trkačkim timom Aston Martin.

Pored toga razmjena takođe ima stalna partnerstva sa italijanskim fudbalom, NHL timom i međunarodnom hokejaškom federacijom. Formula 1 je uvjerena da mogu pomoći kripto.com da ostvari svoju viziju.

NTF Daje Sportu Novi Način Zarade

NFT-ovi su se zaista pokazali kao sredstvo za digitalno čuvanje i bave se sve većim izazovima udaljenog svijeta. Suosnivač i izvršni direktor kripto.com Kris Marszalek je izjavio “Radujemo se dugogodišnjim zajedničkim inovacijama”. ”Takođe smo uzbuđeni zbog partnerstva sa F1 u razvoju ekskluzivnih NFT-ova, povezivajući navijače sa sportom na nove i inovativne načine”.

Da se ne lažemo, posljednje dvije godine su predstavljale jedinstven izazov za organizatore događaja – pronalaženje novog izvora prihoda usred praznih stadiona, smanjenja prodaje robe i nepostojećeg turizam. Srećom to se sada sve poboljšava.

Doduše, iako je Formula 1 mogla da se vrati na pravi put brže od ostalih, smanjenje prihoda na licu mjesta predstavljalo je značajan rizik. Usred neizvjesnosti, kripto je bio izuzetno koristan jer su fanovi mogli da kupe ili razmijene žetone tima na razmjenama.

Za kraj, ako sponzorski ugovori ili partnerstva sa virtuelnom robom nisu bili dovoljni, NASCAR trkački vozač Landon Kasil udružio se sa kripto mjenjačnicom ”Voyager” kako bi primio cijeli paket kompenzacije u kriptovalutama poput Litecoin-a i Bitcoin-a.

Čista Kripto Inicijativa

Ako postoji jedna stvar koja se može reći sa sigurnošću to je da kripto.com ozbiljno misli o svom partnerstvu sa Formulom 1. Spremna je čak i na drastične promjene kako bi se prilagodila partnerstvu. Naime, kripto.com je obećao da će u roku od 18 mjeseci biti ugljenično negativan kako bi podržao prelazak Formule 1 kao Net Nula Karbon Sport do 2030. godine.

Izvršni direktor i suosnivač kripto.com, Kris Marszalek, rekao je ”Oboje smo, u osnovi, tehnološke organizacije fokusirane na inovacije. U DNK organizaciji poput naše nalazi se pronalaženje pametnih, tehnoloških rješenja za teške probleme poput rješavanja klimatskih promjena”.

Moglo bi vas zanimati

Izdvajamo

Izdvajamo

Poslodavci u FBiH insistiraju na zakonu o zapošljavanju stranaca, ali i da se “srede” evidencije nezaposlenih

Na sastanku predstavnika Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i Udruženja poslodavaca FBiH koji je održan danas u Sarajevu, zaključeno...

Još vijesti za vas