Ponedjeljak, 5 lipnja, 2023

Kupac snimao kako vaga luk: Prvo 845 grama, a drugi put 100 grama manje… Evo o čemu se radi

Nemojte propustiti

Kupac se čudi i negoduje smatrajući da ga varaju, a slično misli i većina komentatora na društvenim mrežama. Ipak, istina je drugačija.

Društvenim mrežama ovih dana kruži neobičan video snimljen u jednom velikom trgovačkom lancu u Zagrebu.

Kupac snima kako vaga luk koji je prethodno stavio u kesu. Vaga mu pokazuje težinu od 854 grama. Potom kupac miče zaštitnu plastiku s vage i opet stavlja luk na nju. Vaga pokazuje 750 grama, dakle 100-tinjak grama manje.

Upravo se čita:  Žena iz Srbije bijesna zbog gole djevojke u teretani; Kako biste vi reagovali, dešava li se ovo kod muškaraca?

Kupac se čudi i negoduje smatrajući da ga varaju, a slično misli i većina komentatora na društvenim mrežama. Ipak, istina je drugačija.

Vaga je sa zaštitnom plastikom kalibrirana na nulu i precizno važe težinu proizvoda koji stavite na nju. Kad skinete plastiku, vagu opet morate podesiti na nulu jer u protivnom odlazi u minus za tih 100-tinjak grama koliko teži zaštita.

Upravo se čita:  Doktor i medicinska sestra imali odnose u Hitnoj, šokirani pacijenti sve snimali

Zato i pokazuje manje nego što proizvod stvarno teži. Dakle, u slučaju skidanja plastike s vage oštećen je trgovački lanac za 100-tinjak grama. Potrošači to očito ne znaju pa se u komentarima hvale kako redovno skidaju plastiku s vaga u supermarketima, piše Danica.hr.

Pročitajte još

Izdvajamo

Realnost u Njemačkoj: Kad su i dva posla premalo za pristojan život

U Njemačkoj je uobičajeno plaću izražavati bruto iznosom, što zna biti neugodno iznenađenje za strance koji dolaze raditi u...

Možda vas zanima i ovo