Srijeda, 22 svibnja, 2024

Kupio stambeno naselje od 24 stana, pa ga poklonio samohranim majkama koje nemaju dom

Preporučeno

Kupio je ovaj kompleks kada se činilo da ga je vrijeme sasvim preteklo. Preuredio ga je na prelijepoj lokaciji i odlučio da ga pokloni majkama koje se liječe od zavisnosti ili onima koje nemaju svoj dom

Rik Stivs je poznat po svojim knjigama i video zapisima širom sveta. On je američki putopisac, pisac, aktivista i televizijska ličnost, a poznat je i po dobrim delima koje čini.

Jedno od njegovih „najboljih“ dobrih dijela je kada je odlučio da kupi stambeno naselje kako bi ga poklonio majkama koje imaju djecu, ali su beskućnice, prenosi N1 Hrvatska.

Kupio je ovaj kompleks kada se činilo da ga je vrijeme sasvim preteklo. Preuredio ga je na prelijepoj lokaciji i odlučio da ga pokloni majkama koje se liječe od zavisnosti ili onima koje nemaju svoj dom, piše Jutarnji list.

„Upravo sam Udruženje hrišćanskih mladih žena poklonio stambeni kompleks vredan 4 miliona dolara za žene i decu beskućnike – rekao je tada Rik Stivs i dodao da je reč o stambenom kompleksu od 24 stambene jedinice.

Inače, Udruženje hrišćanskih mladih žena (YWCA) je neprofitna organizacija sa fokusom na osnaživanje, liderstvo i prava žena, mladih žena i devojaka u više od 100 zemalja.

„Zamislite radost saznanja da mogu da obezbedim jednostavan dvosoban stan za mamu i njenu decu dok se borila da vrati svoj život na pravi put… puta 24. Zamislite radost pružanja ljudima koji posvećuju svoje živote da pomognu ovim ljudi kojima je potrebna iustanova da bolje obavljaju svoj posao. Za mene ovo nije bilo posebno plemenito ili saosećajno… to je samo promišljeno korišćenje mog kapitala“, rekao je Rik Stivs.

Izdvajamo

Izdvajamo

Otkriveno šta je Mujaga napisao u porukama nakon tragedije

Mujaga Čičkušić koji je prije nekoliko dana ubio suprugu i dvoje djece u tuzlanskom naselju Stupine, a zatim se...

Još vijesti za vas