Nedjelja, 21 travnja, 2024

Lažna dojava o bombi u BBI centru

Preporučeno

Posjetioci i zaposlenici evakuirani iz zgrade u centru Sarajeva nakon što je nepoznata osoba dojavila da je postavljena bomba, ali prema dosadašnjim nalazima istražitelja dojava o postavljenoj bombi je bila lažna.

Policija pretražila objekat

Prema dosadašnjim nalazima istražitelja, dojava o bombi postavljenoj u BBI centru u Sarajevu u petak bila je lažna, potvrđeno je agenciji Anadolija u Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUPKS).

Upravo se čita:  Objavljeni detalji ubistva Banjalučanina na Manjači: Drvenom letvom Rodoljubu zadao više udaraca po glavi od kojih je preminuo

BBI centar ponovo je otvoren, nakon što je ekipa za Kontradiverzionu zaštitu MUP-a KS u petak poslijepodne pregledala sve prostorije unutar zgrade.

Nešto prije 12 sati, nepoznata osoba dojavila je da je u BBI centru postavljena eksplozivna naprava, rekao je ranije glasnogovornik MUP-a Irfan Nefić.

Nefić je istakao da je odmah nakon dojave o bombi na mjesto događaja upućena ekipa MUP-a Kantona Sarajevo, koja pretražuje objekat u kojem se nalazi i redakcija Al Jazeere Balkans.

Upravo se čita:  Roditelji Danke Ilić (2) izjasnili se prvi put zajedno nakon nestanka djevojčice: "Ne prihvatamo saučešće, nismo sahranili dijete"

Svi posjetioci i zaposlenici bili su evakuirani.

Dojava o bombi u BBI centru upućena je i 26. jula 2012. godine, međutim, nakon evakuacije radnika i posjetitelja BBI centra, utvrđeno je da je riječ o lažnoj dojavi.

(Bh-index)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

SDS otpustio 37 radnika, na izbore bi mogao pod imenom SDS Volja naroda

Srpska demokratska stranka održava sjednicu Glavnog odbora u Doboju, nakon koje će biti i zvanično poznato na koji način,...

Još vijesti za vas