Nedjelja, 14 travnja, 2024

Lažnu dojavu o bombi u McDonaldsu uputila jer radnici nisu htjeli primiti eure

Preporučeno

Belma Šorlija (27) i 44-godišnji Dino Ljumanović uhapšeni su preksinoć, sat iza ponoći, zbog upućivanja lažne dojave da je u restoranu McDonald’s u sarajevskoj Ulici Džemala Bijedića postavljena eksplozivna naprava.

pictures-2012_july-mcdonalds_dnevnik_743264129Naime, Šorlija je u utorak, pola sata iza ponoći putem telefona nazvala Operativno-komunikacijski centar MUP-a KS-a i rekla da je MCDonald’su postavljena bomba. Objekat je odmah zatvoren, osoblje evakuisano i izvršen kontradiverzioni pregled, kojim je utvrđeno da se radilo o lažnoj dojavi, navodi Oslobođenje.

Radeći na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, pola sata nakon upućene dojave,  službenici IV PU su nedaleko MCDonald’sa pronašli i zbog ugrožavanja sigurnosti uhapsili Ljumanovića i  Šorliju, koja je, kako saznajemo, u drugom stanju.

Upravo se čita:  Kanton u BiH uvećao primanja za brojne kategorije: "Sa 149,50 KM uvećan na 209,50 KM"

Prilikom pretresa kod Šorlije su pronađena dva mobilna telefona. Aparati su oduzeti kako bi se vještačenjem utvrdilo sa kojeg od njih je upućena lažna dojava. Po nalogu tužioca Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, Šorlija i Ljumanović su predati u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Nezvanično se moglo saznati da su se njih dvoje u Ljumanovićevoj lančiji dovezli do MCDonald’sa, te narudžbu pokušali platiti eurima. Došlo je do nesporazuma, jer radnici ovog restorana, navodno, nisu željeli da prime eure. Da bi im se osvetila, Šorlija je uputila lažnu dojavu o bombi u ovom objektu, saznaje Oslobođenje.

Upravo se čita:  Bajram šerif mubarek olsun svim pripadnicima muslimanske vjeroispovijesti

Belma Šorlija je od prije poznata policiji. U oktobru 2006. se zbog bivšeg mladića potukla sa bivšom prijateljicom, pjevačicom Amirom Mujačić, koja koristi umjetničko ime Mia Ar. Potom je privođena u oktobru 2011. jer je bila u društvu Mirele Mašanović, koja je iz butika Nerc Bešlagić u Gajevoj ulici u Banjoj Luci ukrala žensku kožnu jaknu vrijednu 4.625 maraka.

Upravo se čita:  Uživajte u "ljetnim danima": Meterolozi saopštili kada će doći do pada temperature

Ovo je druga lažna dojava u posljednjih pet dana zbog koje je policija morala obaviti KDZ preglede. U petak je 23-godišnji Mevludin S. uputio lažnu dojavu zbog koje je ispražnjen BBI centar u centru Sarajeva, a otkriven je i priveden nekoliko sati kasnije.

(Oslobođenje)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Sve je više onih sa “šest nula” na računu: Ovo je grad u BiH koji ima više od 150 milionera

Informacija koju je prije nekoliko mjeseci objavio BiznisInfo.ba, da u Živinicama ima više od 150 milionera, izazvala je pravu...

Još vijesti za vas