Ponedjeljak, 17 lipnja, 2024

Majka svirepo ubijene Alme ispričala detalje: “Eldin nam je svima uništio živote”

Autor:N1

Preporučeno

Naoružani Eldin Hodžić 4. jula vratio je kćerkicu staru četiri godine majci Almi. Zbog zabrane prilaska Almi, djevojčicu je preuzimala nana Sevda. Hodžić je nasrnuo na nju, pokušavajući da uđe u kuću. Alma je izašla moleći da joj majku pusti.

Okončan je glavni pretres u ponovljenom suđenju Eldinu Hodžiću, pred Kantonalnim sarajevskim sudom, nakon što je Vrhovni sud FBiH ukinuo kaznu od 35 godina za svirepo ubistvo Alme Kadić, bivše supruge, i to na kućnom pragu njenih roditelja u julu 2021. godine.

Odbrana i Tužilaštvo su ostali pri završnim riječima koje su iznijeli i na prethodnom suđenju. Sve ovo se dešava nakon što je Vrhovni sud zbog, kako su naveli bitnih povreda krivičnog postupka, ukinuo jednu od do sada najviših presuda za femicid, što je izazvalo revolt porodice ubijene ali i građana.

Almina majka, Sevda Kadić u borbi za pravdu, nakon jutrošnjeg pretresa za N1 poručuje:

Upravo se čita:  Detalji jezivog slučaja koji je uznemirio BiH: Beba rođena živa a potom nasilno izgubila život

“Sramota je ovo što se dešava, velika sramota, kakve izjave daje Eldin (priznao ubistvo, ali kaznu od 35 godina smatra preteškom), negira da je bilo nasilje u porodici, sve što je rekao danas, sve je slagao. Muž moj bio je svjedok živi, dijete moje Alme, nažalost i njegovo dijete. Nije problem, neka on laže, ali dokle. Svom djetetu je uništio život, meni i mom sinu isto radi danas što je i tada, muž je u međuvremenu umro, od tuge za kćerkom. Priznaj čovječe šta si radio”, kaže majka ubijene Alme.

Upravo se čita:  Poznat identitet vozača Škode koji je poginuo jutros na dionici magistralne ceste M-17

Porodicu ubijene najviše je tokom jutrošnjeg pretresa povrijedila izjava ubice Hodžića, u kojoj tvrdi kako nikada nije bilo nasilja u porodici “lično je na mene išao autom da me pogazi, ja dijete vodim u školu, on hoće da me pogazi”, prisjeća se Sevda. Porodica se nada kako će Sud ponovo izreći Hodžiću kaznu dugotrajnog zatvora, uprkos odluci Vrhovnog suda FbiH.

Naoružani Eldin Hodžić 4. jula vratio je kćerkicu staru četiri godine majci Almi. Zbog zabrane prilaska Almi, djevojčicu je preuzimala nana Sevda. Hodžić je nasrnuo na nju, pokušavajući da uđe u kuću. Alma je izašla moleći da joj majku pusti.

Upravo se čita:  Ubijeni Anel Kršo danas bi napunio 40 godina: Umjesto proslave zakazana mu dženaza

“Svuče je za kosu, i pištolj, babo njen govori šta to radiš? Ona ništa ne progovara. Kako se popela na ploču, zavika majko, da ja bježim. Ma kakvo bježanje. Ona opet majko. Uperio je i u mene pištolj. Mene nije strah, rekoh pucaj. Kontam halalit ću svoj život za njen, Opali! Kontam da nije plašljivac, Da je imao municije ubio bi prvu mene. Ali kako on ispali, ona pade”, ispričala je Sevda detalje ubistva za N1 za nekoliko mjeseci nakon tragedije.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Mladi konobar koji je sve oduševio: Zaposlio sam se da pomognem baki, da njoj bude lakše

Konobar Dušan Đorđević oduševio je region nakon što je travel bloger Kristijan Iličić objavio snimak njega na poslu u...

Još vijesti za vas