Petak, 1 prosinca, 2023

Majka svirepo ubijene Alme ispričala detalje: “Eldin nam je svima uništio živote”

Autor:N1

Naoružani Eldin Hodžić 4. jula vratio je kćerkicu staru četiri godine majci Almi. Zbog zabrane prilaska Almi, djevojčicu je preuzimala nana Sevda. Hodžić je nasrnuo na nju, pokušavajući da uđe u kuću. Alma je izašla moleći da joj majku pusti.

Preporučeno

Okončan je glavni pretres u ponovljenom suđenju Eldinu Hodžiću, pred Kantonalnim sarajevskim sudom, nakon što je Vrhovni sud FBiH ukinuo kaznu od 35 godina za svirepo ubistvo Alme Kadić, bivše supruge, i to na kućnom pragu njenih roditelja u julu 2021. godine.

Odbrana i Tužilaštvo su ostali pri završnim riječima koje su iznijeli i na prethodnom suđenju. Sve ovo se dešava nakon što je Vrhovni sud zbog, kako su naveli bitnih povreda krivičnog postupka, ukinuo jednu od do sada najviših presuda za femicid, što je izazvalo revolt porodice ubijene ali i građana.

Almina majka, Sevda Kadić u borbi za pravdu, nakon jutrošnjeg pretresa za N1 poručuje:

Upravo se čita:  Detalji tragedije koja je potresla BiH: Poznat identitet poginulog vozača kamiona, inspekcija na terenu

“Sramota je ovo što se dešava, velika sramota, kakve izjave daje Eldin (priznao ubistvo, ali kaznu od 35 godina smatra preteškom), negira da je bilo nasilje u porodici, sve što je rekao danas, sve je slagao. Muž moj bio je svjedok živi, dijete moje Alme, nažalost i njegovo dijete. Nije problem, neka on laže, ali dokle. Svom djetetu je uništio život, meni i mom sinu isto radi danas što je i tada, muž je u međuvremenu umro, od tuge za kćerkom. Priznaj čovječe šta si radio”, kaže majka ubijene Alme.

Upravo se čita:  Poznat identitet bivšeg policajca koji se danas ubio na Rostovu

Porodicu ubijene najviše je tokom jutrošnjeg pretresa povrijedila izjava ubice Hodžića, u kojoj tvrdi kako nikada nije bilo nasilja u porodici “lično je na mene išao autom da me pogazi, ja dijete vodim u školu, on hoće da me pogazi”, prisjeća se Sevda. Porodica se nada kako će Sud ponovo izreći Hodžiću kaznu dugotrajnog zatvora, uprkos odluci Vrhovnog suda FbiH.

Naoružani Eldin Hodžić 4. jula vratio je kćerkicu staru četiri godine majci Almi. Zbog zabrane prilaska Almi, djevojčicu je preuzimala nana Sevda. Hodžić je nasrnuo na nju, pokušavajući da uđe u kuću. Alma je izašla moleći da joj majku pusti.

Upravo se čita:  FUP uhapsio 27-godišnjaka, pronađeni arsenal oružja i eksplozivne materije

“Svuče je za kosu, i pištolj, babo njen govori šta to radiš? Ona ništa ne progovara. Kako se popela na ploču, zavika majko, da ja bježim. Ma kakvo bježanje. Ona opet majko. Uperio je i u mene pištolj. Mene nije strah, rekoh pucaj. Kontam halalit ću svoj život za njen, Opali! Kontam da nije plašljivac, Da je imao municije ubio bi prvu mene. Ali kako on ispali, ona pade”, ispričala je Sevda detalje ubistva za N1 za nekoliko mjeseci nakon tragedije.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Poslodavci apeluju da se ne povećava cijena električne energije privrednim društvima u FBiH

Odluka Vlade FBiH kojom se u skladu sa novim Zakonom o električnoj energiji, proglašava stanje ugrožene sigurnosti snabdijevanja električnom...

Možda vas zanima i ovo