Srijeda, 24 travnja, 2024

Majka učenika iz škole na Šipu: Nastala je vriska i haos, oponašao je lika iz igrice i govorio “ja sam lud”

Preporučeno

U naletu prema vratima od wc-a, dječak sa skalpelom je sebe, nažalost, povrijedio – presjekavši sebi tetivu.

U sarajevskoj Osnovnoj školi “Šip” došlo je do incidenta u kojem je jedan od učenika donio skalpel u školu i s njim mahao pred učenicima u svlačionici.

Kako je “Avaz” pisao, dječak se samopovrijedio za to vrijeme, a reagirala je i policija.

– Sam događaj nije bio nimalo bezazlen. Incident se desio u muškoj svlačionici. Dječak je izvadio skalpel i počeo zamahivati prema dječacima (šest dječaka) simulirajući lika iz igrice “Granny” i govoreći “ja sam lud”. Srećom je “promašio” trojicu dječaka, jedan je uspio pobjeći u wc i sakriti se.

Upravo se čita:  Stravičan slučaj u Zenici: Policiji prijavljeno silovanje 16-godišnjakinje u parku pored škole

U naletu prema vratima od wc-a, dječak sa skalpelom je sebe, nažalost, povrijedio – presjekavši sebi tetivu. Nastala je vriska i haos, krv je prskala na sve strane. Nasreću nema drugih povrijeđenih i nažalost dječak je povrijedio samo sebe. Majka sam jednog od šest djecaka iz svlačionice i ovo je prava istina.

Nažalost, škola je pokušala prikriti događaj i nedavanjem pravih, tačnih i blagovremenih informacija dovela u situaciju da u medije ode netačna, da se u grupama dijele poluinformacije i da mi kao roditelji nagađamo šta se desilo, ovisno o tome od koga smo čuli. Svi, kao roditelji, zaslužujemo da znamo pravu istinu i uradimo sve kako se ovakve stvari nikada ne bi ponovile – kazala je majka jedno od dječaka.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Akcija “Trougao”: Uhapšeno pet osoba, pretresaju se stambeni i poslovni objekti

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, uz tehničku...

Još vijesti za vas