Subota, 20 travnja, 2024

Memiš Daidža 50 godina iščekuje voljenu ženu

Preporučeno

Šezdesetpetogodišnji Turčin iz mjesta Taslicay na sjeveroistoku Anadolije, Memiš Orhan Turan, poznatiji kao „Memiš Daidža“, 50 godina živi u iščekivanju susreta sa ljubavi iz mladosti koju nije mogao oženiti jer nije mogao platiti tradicionalni “otkup” mlade njenom ocu.

Memis_Orhan_Daidza_4Nakon neuspjeha da oženi svoju ljubav, Memiš Daidža je odselio iz grada i u kolibi, daleko od ljudi, godinama sanja susret sa svojom voljenom.

U razgovoru sa novinarom agencije Anadolija Memiš Daidža je kazao da je njegova ljubav jedinstvena u svijetu i da, pored razdvojenosti i činjenice da voljenu ženu nije vidio 20 godina, ta ljubav svakodnevno postaje sve jača.

Upravo se čita:  Njemački poljoprivrednik nedeljom radio na njivi, čega ga kazna

„Prije tačno 50 godina sam na ulici sreo djevojku i zaljubio se na prvi pogled. I ona se u mene zaljubila. Bio sam siromah i nisam mogao platiti ‘otkup’ njenom ocu. Otišao sam na služenje vojnog roka, a kad sam se vratio, nje više nije bilo u gradu. Obišao sam 81 grad i pronašao sam je u jednom mjestu u Istanbulu“, kazao je Memiš.

Upravo se čita:  Kupovao traktor preko interneta pa ostao bez traktora i para

Ističući da je “otkup” ponovo bio prepreka njihovog braka, Memiš je kazao da je na kraju morao odustati od svoje životne želje da se vjenča sa voljenom ženom. Ona je moja sreća i sve moje. Nikada nikom neću reći njeno ime i gdje živi“, kazao je Memiš.

aabadoluajansi_Iako živi od pomoći dobrih ljudi, Memiš se ne žali na svoj život za koji kaže da je satkan od lijepih snova.

Upravo se čita:  Njemački poljoprivrednik nedeljom radio na njivi, čega ga kazna

„Svjestan sam da je kasno za brak, ali ja i danas sve mislim da će se pojaviti odnekud i pokucati na moja vrata. Tužna je moja sudbina kojoj je novac sreću uzeo. Nadam se da će stare tradicije nestati i da nikada niko neće morati zbog novca život živjeti samo sanjajući, kao što ja i moja voljena živimo“, poručio je vremešni ali još uvijek zaljubljeni Memiš.

(Anadolija)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Šmit: Vrijeme za usvajanje domaćih rješenja ističe

Visoki predstavnik Kristijan Šmit (Christian Schmidt) pozdravio je inicijativu lokalnih političara da nastave svoju opredijeljenost za usvajanje zakona koji...

Još vijesti za vas