Ponedjeljak, 17 lipnja, 2024

Mlada doktorica pretučena u Sarajevu, ispričala šta se dogodilo te kobne noći: Napao me je, zatvorio mi je garažu i brutalno me pretukao

Autor:Hayat.ba

Preporučeno

Agonija i patnja se nastavila nakon ovog brutalnog napada jer je ona dobila sepsu oka, spašavali su joj život.

Mlada mr.dr. hirurgije i specijalista estetske rekonstruktivne hirurgije D.V. (puno ime poznato redakciji) je brutalno pretučena u sarajevskom naselju Dobrinja 21. septembra 2023. godine.

Cijeli slučaj prijavljen je policiji, a prema riječima mlade doktorice, napadač nije sankcionisan. D. V. je za Hayat ispričala šta joj se dogodilo te kobne noći oko 9 sati.

“Napao me je, zatvorio mi je garažu da ne mogu da uđem. Brutalno me pretukao. Nanio mi je teške tjelesne porede. Imam frakturu očne kosti i frakturu jagodične kosti”, kazala je doktorica.

Kako ga ona opisuje to je nizak, debeo čovjek u 50-tim godinama koji radi kao čuvar parkinga u spomenutom sarajevskom naselju, te da je, kako ona tvrdi, vjerovatno uposlenik KJKP Rad.

“Kada sam došla u garažu vidjela sam ogrebano auto. Pošto je on čuvar pitala sam ga: ‘Oprostite gospodine da niste slučajno vidjeli ko mi je ogrebao auto?’. Tada me je on pretukao. Poslije toga je došla policija. Mene pretučenu su odveli kući. Trebali su me odvesti u hitnu, ali ja sam otišla tek ujutru”, navodi ona.

Upravo se čita:  Porodična drama u Zenici: Potukla se dva pijana brata, jedan završio u bolnici drugi iza rešetaka

Agonija i patnja se nastavila nakon ovog brutalnog napada jer je ona dobila sepsu oka, spašavali su joj život.

“Taj čovjek je čuvar garaža na Dobrinji. Čula sam od policije da se zove Midhat, ali možda ni to nije tačno. Također kažu i da ga zovu Fistik. Kolege sa Kliničkog kad su me vidjele, pozvali su medije. Policija je uzela moje podatke, njemu samo ime Midhat”, rekla je.

Navodi kako je bio prljav, zbog toga gdje god je udario dobila je sepsu.

Ni u ovoj situaciji nasilnik nije dobio kaznu, nije sankcionisan. Da stvar bude gora ona je dobila otkaz u garaži.

Upravo se čita:  Novi detalji likvidacije u Sarajevu: Anela Kršu zvao na kafu, brutalno ubio pa pozvao policiju

“Kada sam pretučena, policija mi je rekla da parkiram auto. Od strah i stresa ja sam tako vozila da je moja tablica spala. Pisali su mi kaznu 100 KM. Zbog toga su mi dali otkaz u garaži”, kazala je.

Često kažemo kako je pravda u BiH spora, ali nije nedostižna. Ova mlada doktorica polahko gubi nadu za tom pravdom. Navodi kako je zvala kriminalističku službu, ali oni su joj rekli da nazove Kantonalno Tužilaštvo.

“Niko mi se ne javlja. A, Federalno me je samo prebacilo na Kantonalno, da saznam ja tačno ime i prezime i da saznam da li je priveden na saslušanje. Kako ću znati to? Mislila sam da je policija odmah to prijavila”, rekla je.

Kaže kako je njen slučaj policija zataškala.

“Shvatila sam da to nije došlo ni do inspektora. Kada su me vidjeli kako izgledam oni su krenuli da pitaju, jer im nije bilo jasno kako niko nije reagovao. Oni su to htjeli zataškati. Policija na Dobrinji”, kazala je.

Upravo se čita:  Ubijeni Kršo nedavno izašao iz zatvora, prijetio Sarajkiću duži vremenski period

Prošlo je 18 dana od ovog događaja, ali ništa se nije riješilo.

“Bojim se za svoju bezbjednost, nije priveden na saslušanje. Tužilaštvo se ne javlja. Policija na Dobrinji nije inspektorima ni prijavila slučaj, dok me načelnik policije nije pozvao da dam izjavu, i to nakon operacije. Bila sam sva ošamućena”, navela je.

Ljekari kažu kako je više puta udarao u lice jer povrede koje ona ima nisu mogle nastati od jednog udarca. Kada se to desilo povraćala je cijelu noć. I dalje pije jake antibiotike, a ovoj hrabroj ženi se danas bore za vid.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Mladi konobar koji je sve oduševio: Zaposlio sam se da pomognem baki, da njoj bude lakše

Konobar Dušan Đorđević oduševio je region nakon što je travel bloger Kristijan Iličić objavio snimak njega na poslu u...

Još vijesti za vas