Srijeda, 17 travnja, 2024

Mladi par ne želi imati djecu: “Suprug je s 34 godine bio na vazektomiji”

Preporučeno

Australac Heraldo Uribe s 34 godine podvrgnuo se vazektomiji kako bi on i njegova supruga mogli zauvijek voditi život bez djece. Naime, par nikad ne želi imati djecu te vole svoj život onakav kakav je – s puno drijemanja i odlascima na odmor kad god požele.

“To je moja prilika da uživam u bezbrižnom životu”, rekao je Heraldo Uribe za South West News Service. On i njegova supruga Indi (25) samoproglašeni su DINK-ovi (što znači “dvostruki prihod bez djece”) i smatraju da im život bez djece daje više slobode.

“DINK stil života pomalo je sebičan – na najbolji način. Radije bih bila sebična bez djece nego da imam djecu, a i dalje želim biti sebična”, izjavila je Indi, vizažistica iz Sydneyja.

Vole spontanost, odmore, drijemanje…

Kaže da je glavna prednost života bez djece to što može biti spontana, odrijemati kad god poželi, otići na večeru i posjetiti prijatelje a da ne razmišlja što će s djecom.

“Želim mir i tišinu, a djeca su bučna. Ne vidim kako bi se dijete uklopilo u naš život”, dodala je. Par se upoznao 2018. godine dok je on radio kao čistač, a ona je bila zaposlena u banci. “Razgovarali smo o djeci u prvih nekoliko mjeseci veze – tako da smo znali da isto mislimo”, rekla je Indi.

Heraldo je najstariji od četvero djece u svojoj obitelji te se morao brinuti za svoju braću i sestre. “Kao odrasla osoba napokon osjećam da sada mogu izabrati da živim bez djece i oprostiti se od odgovornosti koje su me opterećivale kao dijete”, rekao je.

Živcirala su ih i pitanja nakon njihova vjenčanja. Svi su ih ispitivali kad će imati djecu, a oni su uporno govorili da ih ne žele. Svi su mislili da će se predomisliti. Da ozbiljno ne žele djecu, obitelj je shvatila nakon što je Heraldo otišao na vazektomiju. “Bio je na vazektomiji kako bismo zauvijek uživali u DINK stilu života”, kaže Indi.

Kako izgleda njihov dan?

Tipičan dan ovog para uključuje buđenje i zajednički odlazak u teretanu, a potom odlazak na posao. Nakon što se vrate, prošetaju pse pa zajedno večeraju. “DINK mi omogućuje da uživam u životu bez stresa. Mogu se usredotočiti na ono što želim – svoju karijeru, brak i pomaganje drugima”, kaže Heraldo.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Meteorolog Bakir Krajinović objavio prognozu za cijeli april

Od jutarnjih sati snijeg je prekrio našu zemlju. Iako smo se nadali da je zima prošla, jutros nam je...

Još vijesti za vas