Četvrtak, 23 svibnja, 2024

Na hrvatskoj granici zbog cigareta žestoko kaznili vozača iz Bosne i Hercegovine

Preporučeno

– Stavili su me u desnu traku i počeli roviti po prtljažniku, automobilu, pa su čak i haubu otvarali.

Vozač putničkog automobila marke Audi, koji je zaustavljen na GP Maljevac prilikom putovanja iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku, otkrio je što mu se dogodilo na granici sa Hrvatskom.

Kako tvrdi Benjamin Dervišević, dobio je kaznu od 540 eura zbog šest kutija cigareta marke Marlboro touch blue.

Iz Carinske uprave Republike Hrvatske potvrdili su navedeni prekršaj te obrazložili nalog koji je uručen bh. vozaču.

Upravo se čita:  Dragičević kod Hadžifejzovića otkrio ime: On je ubio mog sina!

“Benjamin Dervišević kriv je što nije dana 27. 1. 2023. godine na RGP Maljevac, u 15:15 sati, prilikom ulaska u carinsko područje Unije, kao vozač u osobnom automobilu marke Audi A4 slovenskih registracijskih oznaka podnio carinsku deklaraciju za robu pod ograničenjima pri uvozu i to 120 komada cigareta Marlboto Tourch a koja roba se nalazila u naslonu na ruku, osobnoj torbici i u džepu od hlača.

Dakle prilikom unosa robe u carinsko područje Unije ne podnese carisku deklaraciju na robu za koju su propisana ograničenja pri uvozu (članak 134. i članak 158. Uredbe EU čime je počinio prekšraj iz članka 63. stvka 1. točke 3. Zakona o provedbi carirnskog zakonodavstva EU pa se temeljom ččana 63. stavka 1. Zakona o provedbi carinskog zakonodavstva Europske unije za počinjeni prekršaj kažnjava sa 540 eura”, naveli su iz Carinske uprave Republike Hrvatske, piše Crna-Hronika.

Upravo se čita:  Meteorolog Nedim Sladić o vremenskim (ne)prilikama u narednih deset dana

“Kada sam prišao svojim vozilom na granični prilaz, carinik me je pitao imam li što za prijaviti. Rekao sam da nemam. Stavili su me u desnu traku i počeli roviti po prtljažniku, automobilu, pa su čak i haubu otvarali. Jedino što sam imao su tri kutije cigareta za ličnu upotrebu u torbici, dva u pretincu i jednu u džepu. Kada su mi rekli da moram platiti kaznu od 540 eura, osjećao sam se opušteno. Što ćeš”, ispričao je Dervišević.

Izdvajamo

Izdvajamo

Oklopna vozila MUP-a RS na ulazu u Srebrenicu

Napetosti u i oko Srebrenice pojačane su otkako je čelnik bosanskih Srba Milorad Dodik najavio da će njegova vlada...

Još vijesti za vas