Nedjelja, 25 veljače, 2024

Na Jahorini uhapšen jedan od najtraženijih bjegunaca u EU

Autor:ATV

Preporučeno

Potjernica je dostupna na sajtu policije Slovenije, a a nalazi se i na listi 50 najtraženiji bjegunaca Evropske unije na stranici eumostwanted.eu, na kojoj je označen kao "opasan".

Mladen Samardžija (33), jedan od najtraženiji bjegunaca Evropske unije, uhapšen je danas u akciji Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS-a.

Kako saznaje ATV, Samardžija je uhapšen na Jahorini zbog sumnje da je umiješan u trgovinu narkoticima.

Inače, on se već duže vrijeme nalazi u bjekstvu od slovenačkog pravosuđa budući da je za njim raspisana potjernica zbog umiješanosti u organizovani kriminal.

Upravo se čita:  Harisu Haračiću 35 godina zatvora zbog okrutnog ubistva bračnog para Džuzdanović

Potjernica je dostupna na sajtu policije Slovenije, a a nalazi se i na listi 50 najtraženiji bjegunaca Evropske unije na stranici eumostwanted.eu, na kojoj je označen kao “opasan”.

Potražuje se zbog izbjegavanja dolaska na sud pred kojim se protiv njega vodi postupak za organizovani kriminal i trgovinu narkoticima.

Pozivajući se na dokumente iz istrage slovenački mediji su navodili da je Samardžija važio za dobavljača heroina koji je u augustu 2020. bio meta prikrivenih istražilaca slovenačke policije. Kako je objavljeno, tajni agenti su od Samardžijinih kurira kupovali heroin, a na kesicama su otkriveni i njegovi otisci prstiju…

Upravo se čita:  Kum otkrio do sad nepoznate informacije o ubistvu koje je šokiralo BiH: Saša je imao mnogo više para nego što se misli

Inače, Samardžija je i prošle godine hapšen na Palama kada mu je u vozilu pronađeno 58.400 eura u kešu i četiri mobilna telefona koji su zajedno sa automobilom privremeno oduzeti. I tada je bilo poznato da se radi o jednom od najtraženijih bjegunaca, ali je pušten na slobodu jer ga od izručenja Sloveniji štiti dvojno državljanstvo.

Upravo se čita:  Mulo (88) osuđen na 10 godina zatvora zbog ubistva Sabrije Fazlovića

Također, Samardžija se u medijima pominjao i kao kum vođe “Škaljarskog klana” Jovana Vukotića koji je ubijen u Turskoj.

Moglo bi vas zanimati

Izdvajamo

Izdvajamo

Teška nesreća u Njemačkoj: Porscheom se zabio u državljane BiH

Na isključenju sa njemačkog autoputa A96 preksinoć je došlo do udesa u kojem je povrijeđen jedan državljanin Bosne i...

Još vijesti za vas