Nedjelja, 24 rujna, 2023

Na veće cijene cigareta stižu nova poskupljenja od 18. jula

Preporučeno

Prije dva dana počele su se primjenjivati nove i uvećane maloprodajne cijene cigareta koje proizvodi TDR Sarajevo, a već danas su najavljena nova poskupljenja cijena cigareta i ostalih duhanskih proizvoda koje proizvode druge kompanije.

Informaciju o novim poskupljenjima od idućeg mjeseca potvrdio je za “Slobodnu Bosnu” glasnogovornik Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine Ratko Kovačević.

Upravo se čita:  Sve su straže, sve su straže: U Gacku svaki mladić koga uhvatiš za ruku smatra se pripadnikom Četničke omladine

Za “SB” je potvrđeno kako će od 18. jula poskupiti 44 vrste cigareta koje proizvodi kompanija “Philip Morris”, i to za 10 do 20 feninga po kutiji, zavisno od vrste.

Tako će, po cijenama koje će biti na snazi od 18. jula, poskupljati popularne cigarete Marlboro, Chesterfield, Camel, Winston, te 35 vrsta cigareta “Nelt”.

Upravo se čita:  Minimalna plata u FBiH 1000 KM? Sve su prilike da će tako biti

Također, poskupit će i grijani duhanski proizvodi “Heets”, koji će biti skuplji za 10 feninga po kutiji.

Podsjećamo, od prekjučer se u BiH primjenjuju nove cijene za 34 vrste cigareta. Radi se o cigaretama koje proizvodi Tvornica duhana Rovinj (TDR).

“Veliki proizvođači i distributeri cigareta mogu bilo kad u godini promijeniti maloprodajne cijene cigareta, s tim što u te nove cijene trebaju biti uključene važeće akcize. Prema trenutno važećim propisima po kutiji cigareta plaća se proporcionalna akciza koja iznosi 42 posto maloprodajne cijene cigareta i fiksna akciza koja iznosi 1,65 KM po paklici cigareta”, naveo je Kovačević za “SB”.

Upravo se čita:  Odlične vijesti: Zaposleni u ovom dijelu BiH dobijaju jednokratnu pomoć od 400 KM

Nove cijene cigareta pogledajte u nastavku:

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Duge kolone vozila na izlazu iz BiH na pet graničnih prelaza

Na graničnim prijelazima Velika Kladuša, Izačić, Gradina i Bosanska Gradiška duge su kolone putničkih vozila na izlazu iz Bosne...

Možda vas zanima i ovo