Srijeda, 24 travnja, 2024

Nakon revizije budžeta, Srbija podnijela prekršajnu prijavu protiv Emira Kusturice!

Preporučeno

Državna revizorska institucija Srbije je u Sektoru za reviziju budžeta i budžetskih fondova podnijela 100 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka, od kojih se mnoge odnose na odgovorna lica u ministarstvima.

Emir Kusturica (Foto: Press.rs)
Emir Kusturica (Foto: Press.rs)

Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka pokrenut je u Ministarstvu vanjskih poslova, protiv generalnog sekretara Vladimira Ćurgusa, generalnog sekretara Mirjane Živković, otpravnika poslova u Slovačkoj Dušana Vukića, ambasadora u Belgiji Radomira Diklića i ambasadora u Crnoj Gori Zorana Lutovca.

Upravo se čita:  Severina danas slavi 52. rođendan: Prestala sam čekati da će me neko spasiti

Zahtjev je podnijet i protiv direktora Direkcije za imovinsko-pravne, opšte i zajedničke poslove u tom Ministarstvu Zorana Vasiljevića, ambasadora u Italiji Sande Rašković Ivić, ambasadora u Italiji Ane Hrustanović, ambasadora u Grčkoj Dragana Županjevca, ambasadora u Francuskoj Dušana Batakovića i ambasadora u Rusiji Jelice Kurjak.

U Ministarstvu kulture, informisanja i informacionog društva zahtjevi za prekršajni postupak podneti su protiv ministra Predraga Markovića, državnih sekretara Snežane Stojanović Plavšić i Jasne Matić, ministra kulture Nebojše Bradića, direktora Republičkog zavoda za informatiku i internet Damira Baralića. Prijave su, između ostalih, podnesene i protiv direktora Parka prirode Mokra Gora Emira Kusturice, dirketora Srbijagasa Dušana Bajatovića.

Upravo se čita:  Severina danas slavi 52. rođendan: Prestala sam čekati da će me neko spasiti

U Ministarstvu za ljudska i manjinska prava, državnu upravu i lokalnu samoupravu podnijeta je prekršajna prijava protiv ministra Svetozara Čiplića, pomoćnika ministra Branislava Tepića i sekretara Đorđa Cvetinčanina.

U Ministarstvu za infrastrukturu i energetiku, prekršajna prijava podnijeta je protiv ministra Milutina Mrkonjića i u Ministarstvu poljoprivrede, protiv direktora Uprave za veterinu Zorana Mićovića.

(Press.rs)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Sretan kraj potrage: Pronađena Tijana koja je nestala u martu

Tijana Simić koja je 13. marta nestala na Karaburmi pronađena je, što je potvrdila njena sestra na društvenim mrežama....

Još vijesti za vas