Subota, 10 lipnja, 2023

Nakon revizije budžeta, Srbija podnijela prekršajnu prijavu protiv Emira Kusturice!

Nemojte propustiti

Državna revizorska institucija Srbije je u Sektoru za reviziju budžeta i budžetskih fondova podnijela 100 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka, od kojih se mnoge odnose na odgovorna lica u ministarstvima.

Emir Kusturica (Foto: Press.rs)
Emir Kusturica (Foto: Press.rs)

Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka pokrenut je u Ministarstvu vanjskih poslova, protiv generalnog sekretara Vladimira Ćurgusa, generalnog sekretara Mirjane Živković, otpravnika poslova u Slovačkoj Dušana Vukića, ambasadora u Belgiji Radomira Diklića i ambasadora u Crnoj Gori Zorana Lutovca.

Upravo se čita:  Ovako izgledaju djeca Halida Muslimovića: Lejla važi za pravu ljepoticu, a sin je bio u vezi sa poznatom blogerkom

Zahtjev je podnijet i protiv direktora Direkcije za imovinsko-pravne, opšte i zajedničke poslove u tom Ministarstvu Zorana Vasiljevića, ambasadora u Italiji Sande Rašković Ivić, ambasadora u Italiji Ane Hrustanović, ambasadora u Grčkoj Dragana Županjevca, ambasadora u Francuskoj Dušana Batakovića i ambasadora u Rusiji Jelice Kurjak.

U Ministarstvu kulture, informisanja i informacionog društva zahtjevi za prekršajni postupak podneti su protiv ministra Predraga Markovića, državnih sekretara Snežane Stojanović Plavšić i Jasne Matić, ministra kulture Nebojše Bradića, direktora Republičkog zavoda za informatiku i internet Damira Baralića. Prijave su, između ostalih, podnesene i protiv direktora Parka prirode Mokra Gora Emira Kusturice, dirketora Srbijagasa Dušana Bajatovića.

Upravo se čita:  Nele Karajlić emotivno o periodu u Sarajevu: To mi je najljepši dio života. Sejo mi je bio kao brat

U Ministarstvu za ljudska i manjinska prava, državnu upravu i lokalnu samoupravu podnijeta je prekršajna prijava protiv ministra Svetozara Čiplića, pomoćnika ministra Branislava Tepića i sekretara Đorđa Cvetinčanina.

U Ministarstvu za infrastrukturu i energetiku, prekršajna prijava podnijeta je protiv ministra Milutina Mrkonjića i u Ministarstvu poljoprivrede, protiv direktora Uprave za veterinu Zorana Mićovića.

(Press.rs)

Pročitajte još

Izdvajamo

Novi trošak za Bosance i Hercegovce: Evo koliko će se plaćati ulaz u EU i Veliku Britaniju

Ovaj potez posebno pogađa građane Bosne i Hercegovine, imajući u vidu da je Hrvatska, članica EU, još uvijek najpopularnija...

Možda vas zanima i ovo