Ponedjeljak, 17 lipnja, 2024

Nakon ujeda otrovnog komarca ugojila se 200 kilograma!

Preporučeno

Sofija Lots, je patila od limfedema koji je uzrokovao da njene noge teže više od 60 kilograma svaka. Nju je od svega bilo stramota da ode kod ljekara, jer je vjerovala da su kilogrami uzrokovani njenim pretjerivanjem u jelu.

sofija-04032013Ova 42-godišnjakinja iz Kejptauna (Južna Afrika), ipak je primjetila da se poslije ujeda komarca 2006. godine njena težina s 85 kilograma popela na nevjerovatnih 300 kilograma. Vrlo verovatno da je komarac nosio parazite koji su blokirali njen limfini sistem, uzrokujući oticanje.

Upravo se čita:  Mladoženju iz BiH nakon momačke prijatelji natjerali da se mladoj vrati u ovakvom izdanju

Sa dvoje usvojene djece postala je toliko teška da više nije mogla da obavlja ni one najjednostavnije kućne poslove, a kasnije nije mogla ni do toaleta bez nečije pomoći.

Teški oblik limfedema uzrokovao je i elefantijazu, pa je njena koža postala zadebljana i dodatno otečena.

Tek pošto joj je uveden radikalan plan ishrane, Sofija je za samo 25 dana izgubila oko 24 kilograma, što je bilo dovoljno da bi mogla da bude operisana. Prevezena je u Johanesburg na jednom dušeku u teretnom kombiju.

Upravo se čita:  Mladoženju iz BiH nakon momačke prijatelji natjerali da se mladoj vrati u ovakvom izdanju

– Iskreno mislila sam da ću umreti u svom krevetu. Bilo je užasno, moja djeca su morala da dođu iz škole da bi mi pomogli da odem do toaleta. Moj muž radi daleko, tako da sam većinu vremena provodila sama u krevetu, slušajući radio, pletući ili lijući teške suze – ispričala je Sofija.

– Hrana je bila moja jedina uteha. Za pet godina izgubila sam sve, jedva sam se mogla nazvati majkom. Stalno sam osjećala da moje noge gore. Bila sam u agoniji.

Upravo se čita:  Mladoženju iz BiH nakon momačke prijatelji natjerali da se mladoj vrati u ovakvom izdanju

Sofija i njen suprug imaju dvije usvojene kćerke Maritu (17) i Nolin (13) koje su na brinule o njoj. Posle operacije kojom je uklonjena voda i višak kože, Sofijina težina je smanjena na 120 kilograma.

– Moje prve korake u pet godina doživjela sam veoma emtivno Šta sam sve prošla, ovo je ništa manje od čuda-ispričala je Sofija.

(Smedia)

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Mladi konobar koji je sve oduševio: Zaposlio sam se da pomognem baki, da njoj bude lakše

Konobar Dušan Đorđević oduševio je region nakon što je travel bloger Kristijan Iličić objavio snimak njega na poslu u...

Još vijesti za vas