Četvrtak, 30 studenoga, 2023

Nakon ujeda otrovnog komarca ugojila se 200 kilograma!

Preporučeno

Sofija Lots, je patila od limfedema koji je uzrokovao da njene noge teže više od 60 kilograma svaka. Nju je od svega bilo stramota da ode kod ljekara, jer je vjerovala da su kilogrami uzrokovani njenim pretjerivanjem u jelu.

sofija-04032013Ova 42-godišnjakinja iz Kejptauna (Južna Afrika), ipak je primjetila da se poslije ujeda komarca 2006. godine njena težina s 85 kilograma popela na nevjerovatnih 300 kilograma. Vrlo verovatno da je komarac nosio parazite koji su blokirali njen limfini sistem, uzrokujući oticanje.

Upravo se čita:  Motociklista skupo platio što je prkosio svim zabranama, ali i logikama: "Eno ga, pade!"

Sa dvoje usvojene djece postala je toliko teška da više nije mogla da obavlja ni one najjednostavnije kućne poslove, a kasnije nije mogla ni do toaleta bez nečije pomoći.

Teški oblik limfedema uzrokovao je i elefantijazu, pa je njena koža postala zadebljana i dodatno otečena.

Tek pošto joj je uveden radikalan plan ishrane, Sofija je za samo 25 dana izgubila oko 24 kilograma, što je bilo dovoljno da bi mogla da bude operisana. Prevezena je u Johanesburg na jednom dušeku u teretnom kombiju.

Upravo se čita:  Domaćin smatra da ga je majstor odrao: Pustio vodu i uzeo mi je 75 KM! Ukupno su bili tri minuta u kući, naplatio je dnevnicu i za ovog što prstom nije mrdnuo

– Iskreno mislila sam da ću umreti u svom krevetu. Bilo je užasno, moja djeca su morala da dođu iz škole da bi mi pomogli da odem do toaleta. Moj muž radi daleko, tako da sam većinu vremena provodila sama u krevetu, slušajući radio, pletući ili lijući teške suze – ispričala je Sofija.

– Hrana je bila moja jedina uteha. Za pet godina izgubila sam sve, jedva sam se mogla nazvati majkom. Stalno sam osjećala da moje noge gore. Bila sam u agoniji.

Upravo se čita:  Svečano otvoren bankomat, čak se zapjevalo

Sofija i njen suprug imaju dvije usvojene kćerke Maritu (17) i Nolin (13) koje su na brinule o njoj. Posle operacije kojom je uklonjena voda i višak kože, Sofijina težina je smanjena na 120 kilograma.

– Moje prve korake u pet godina doživjela sam veoma emtivno Šta sam sve prošla, ovo je ništa manje od čuda-ispričala je Sofija.

(Smedia)

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Preminuo Mujo Kantić, direktor “Kantić touristika”

Mujo Kantić, direktor preduzeća "Kantić touristik", preminuo je sinoć u 67. godini, potvrđeno je iz ove firme. Njegove radne kolege...

Možda vas zanima i ovo