Srijeda, 19 lipnja, 2024

Nele Karajlić emotivno o periodu u Sarajevu: To mi je najljepši dio života. Sejo mi je bio kao brat

Preporučeno

Karajlić navodi da neće izvoditi pjesme čiji je autor Sejo Sexon.

Nele Karajlić bio je gost emisije “Nedjeljom u 2”, koju vodi Aleksandar Stanković. Karajlić je govorio o sukobu sa Sejom Sexonom.

Na početku emisije prikazane su izjave Dragana Markovina, Aleksandra Srdića, novinara Ahmeda Burića te Zenita Đozića, a potom su uslijedile izjave Neleta Karajlića, književnika i urednika Neletove knjige “Fajront u Sarajevu” Vuleta Žurića i novinara Filipa Švarma.

Na početku su pričali o njegovoj trenutnoj karijeri kao Dr. Neletu Karajliću, gdje je rekao da ne zna šta da očekuje od nastupa u Zagrebu budući da je posljednji koncert bio oko 1989. godine.

Upravo se čita:  Otkriveno u kakvom su zapravo odnosu Krajiškinje Šejla Zonić i Đula Drini

Potom su uslijedila pitanja o odnosu sa Sejom Sexonom. Karajlić navodi da neće izvoditi pjesme čiji je autor Sejo Sexon.

“Mislim da nema nikakve potrebe da na neki način pokušavam da bodem oči ili da guram nešto. Da se razumijemo, Sejo Sexon je moj prijatelj iz djetinjstva, on je bio praktično moj stariji brat. Ja sam naučio slušat muziku tako što je on sa svog kata spuštao ploče meni dolje.

Upravo se čita:  Pobjednica takmičenja "Zvezde Granda": Večeras koncert Šejle Zonić

Jednostavno na toj metafizici smo nas dvojica rasli zajedno. Meni je onaj dio života kojeg sam proveo s njim, mogu slobodno da kažem jedan od najljepših, ali život ide dalje”.

Podsjećamo, u maju ove godine došlo je do javnog prozivanja između Neleta Karajlića i Seje Sexona, kada je Sexon odlučio tužiti Karajlića zbog autorskih prava, gdje smatra da Karajlić nezakonito koristi brend i autorska djela Zabranjenog pušenja.

Nostalgija je vezana za vrijeme tadašnje i kako nam je tada bilo dobro, sada nemam neki odnos prema Sarajevu. Sarajevo je bilo sazdano od ljudi, a ti ljudi su u 99 procenata van njega, viđam ih u Parizu, Torontu, Beogradu, moje raje tamo više nema.

Upravo se čita:  Šejla Zonić najavila veliki koncert u BiH, evo gdje će biti održan

Prije početka rata je bilo veoma bolno, vjerovali smo da i dalje postoji granica razuma i da će taj nacionalni osjećaj držati pod kontrolom. Srbi su glasali za Srbe, Muslimani za Muslimane, Hrvati za Hrvate, to je išlo ka ratu. Mene su te godine prije rata najviše pogodile, a onda je pukao čir, nadali smo se da će kratko trajati, ali nažalost nije”, istakao je Karajlić

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Počinje ljeto: Sutra će dan trajati čak 15 sati i 35 minuta

Sutra je ljetnja dugodnevica, koja predstavlja najduži dan u godini i označava početak ljeta, iako je nama sudeći po...

Još vijesti za vas