Utorak, 18 lipnja, 2024

„Nije vam ovo hotel“: Majka iz Italije tužila sinove jer nisu željeli da se isele iz kuće

Autor:Agencije

Preporučeno

Sud u Paviji presudio je u korist majke i odredio rok da se dvojica sinova isele do 18. decembra, prenose italijanski mediji.

Majci (75) iz Italije dojadili su njeni odrasli sinovi od 42 i 40 godina, koji i dalje žive kod kuće, pa je pokušala da ih ubijedi da nađu svoj dom, između ostalog i zato što su zaposleni. Međutim, njeni pokušaji su bili uzaludni, zbog čega je odlučila da ih tuži, a sud joj je dao za to pravo.

Penzionerka iz grada Pavije na sjeveru Italije više puta je pokušala da ubijedi svoje odrasle sinove koji žive u njenoj kući da se isele jer su oboje zaposleni. Osim toga, nisu htjeli da dijele troškove niti da obavljaju kućne poslove. Međutim, sinovi nisu htjeli ni da čuju za to.

Upravo se čita:  Mladoženju iz BiH nakon momačke prijatelji natjerali da se mladoj vrati u ovakvom izdanju

Majci je dozlogrdilo da njeni sinovi žive u „mama hotelu“, pa je podnijela tužbu sudu da joj se sinovi isele.

Sud u Paviji presudio je u korist majke i odredio rok da se dvojica sinova isele do 18. decembra, prenose italijanski mediji.

Kada mladi Italijani odlaze od kuće?

U Italiji relativno mnogo djece živi sa roditeljima i poslije 18. rođendana. Većina njih su muškarci, pa se za njih zalijepio nadimak „mamoni“ ili „mamini dječaci“ ili „bamboćcioni“, velike bebe. Zbog neizvjesnog zaposlenja povećan je broj Italijana koji ostaju kod kuće sa roditeljima. Prema prošlogodišnjem istraživanju evropske statističke službe Eurostat, prosječna starost u kojoj su ljudi napuštali domove u Italiji bila je 30 godina. Dobrih 66 posto Italijana od 18 do 34 godine živi sa roditeljima. Ovaj udio je znatno iznad prosjeka EU od 50 posto.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Ramos više nije član Seville, karijeru nastavlja izvan Evrope

Iskusni defanzivac Sergio Ramos više nije član Seville, potvrđeno je iz kluba. Španski je klub objavio da Sergio Ramos više...

Još vijesti za vas