Srijeda, 17 srpnja, 2024

Nova dramatična potjera: Bahati vozač bježao policiji pa oštrim predmetom napao policajca

Preporučeno

Vozilo se nije zaustavilo te je nastavilo kretanje u pravcu ulice Alije Izetbegovića. Kakanjski policajci su krečući se za navedenim vozilom uspjeli ga sustići u mjestu Hrastovac.

Nova dramatična potjera odigrala se u Kaknju, nakon što se bahati vozač nije zaustavio policajcima te se dao u bijeg koji je okončan napadom na policajca.

Prema informacijama iz Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUP ZDK), sve je počelo u nedjelju u 9.41 sati u ulici 7 Muslimanske brigade, gdje su pripadnici Policijske stanice (PS) Kakanj pokušali zaustaviti vozilo Lancia, regitarskih oznaka J71-E-778.

Upravo se čita:  Poznat identitet učesnika Marša mira koji je preminuo pred ulazak u Potočare

Vozilo se nije zaustavilo te je nastavilo kretanje u pravcu ulice Alije Izetbegovića. Kakanjski policajci su krečući se za navedenim vozilom uspjeli ga sustići u mjestu Hrastovac.

Vozač je tom prilikom oštrim predmetom nanio povrede policajcu, koji je usljed toga zadobio lakše povrede, konstatovane u Službi hitne medicinske pomoći Kakanj.

Vozač A. A. (45) iz Zenice je savladan i uhapšen, a potom zadržan u prostorijama za zadržavanje zbog sumnje da je počinio krivično djelo napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti.

Upravo se čita:  Sa tržišta BiH zbog opasnosti povučen skateboard

“Provjerom u prekršajnoj evidenciji utvrđeno je da je A. A. povratnik u vršenju težih prekršaja u saobraćaju, te da u registru novčanih kazni ima evidentiran iznos od 15.320 konvertibilnih maraka neplaćenih kazni. Sporno vozilo je oduzeto i deponovano na parking prostoru PS Kakanj. Istražitelji PS Kakanj obavili su uviđaj, uz upoznavanje dežurnog tužioca, nakon čega je nad A. A. zavedena kriminalistička obrada”, zaključuje se u saopćenju MUP-a ZDK.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Nakon odluke Suda BiH: Ramo Isak otkrio hoće li obrisati spot sa društvenih mreža

Sud Bosne i Hercegovine odbio je žalbu stranke Snaga naroda, koju predvodi federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak. Time je...

Još vijesti za vas