Ponedjeljak, 17 lipnja, 2024

Novi detalji likvidacije u Sarajevu: Anela Kršu zvao na kafu, brutalno ubio pa pozvao policiju

Autor:Avaz.ba

Preporučeno

Ubica Sarajkić nije evidentiran u policijskoj bazi kao osoba koja je bila prijavljivana za bilo koju vrstu krivičnog djela. Važio je za mirnu osobu.

Nihad Sarajkić (32), koji je jučer oko 17 sati u Vilsonovom šetalištu brutalno likvidirao Anela Kršu (39), bit će danas predat u nadležnost Tužilaštva KS.

Postupajući tužilac će, nakon što ispita Sarajkića, najvjerovatnije predložiti određivanje jednomjesečnog pritvora, piše Avaz.

Za sada se utvrđuje šta je tačan motiv ove brutalne likvidacije, jer je Sarajkić u Kršu ispalio više od 16 metaka.

Upravo se čita:  Pucnjava na Vilsonovom šetalištu: Ovo je ubijeni muškarac

Kako je objavljeno, Kršo je itekako poznat policijskim i pravosudnim organima u državi, a više puta je hapšen, čak i zbog pokušaja ubistva Benjamina Delalića prije deset godina.

Prema nezvaničnim informacijama, navodno je Kršo Sarajkiću prijetio, no istraga će pokazati šta se tačno desilo.

Kršo je prije nekoliko mjeseci hapšen u Konjicu po prijavi za nasilje u porodici, zbog čega je bio i pritvoren.

Upravo se čita:  Na automobilima pričinjena totalna šteta: Jezivi prizori s lica mjesta nesreće na putu M17 u kojoj je poginula jedna osoba

U posljednje vrijeme postao je “biznismen”, što potvrđuju i fotografije na društvenim mrežama.

Ubica Sarajkić nije evidentiran u policijskoj bazi kao osoba koja je bila prijavljivana za bilo koju vrstu krivičnog djela. Važio je za mirnu osobu.

S druge strane, a što će pokazati i video nadzor, Sarajkić i Kršo sjedili su zajedno u jednom sarajevskom kafiću na Vilsonovom šetalištu, a nikome nije jasno šta je prethodilo ovom događaju.

Upravo se čita:  Ovo je muškarac iz Tutina koji je ubijen u Njemačkoj: Ubica iz BiH?

Iz izvora bliskih istrazi saznaje se da je Sarajkić isplanirao Kršinu likvidaciju, jer je dogovorio s njim kafu da bi ga nakon toga ubio.

Sarajkić je nakon ubistva, što smo sinoć i objavili, sam pozvao policiju, predao pištolj, a policajcima koji su došli na lice mjesta: “Ja sam ga ubio”.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Mladi konobar koji je sve oduševio: Zaposlio sam se da pomognem baki, da njoj bude lakše

Konobar Dušan Đorđević oduševio je region nakon što je travel bloger Kristijan Iličić objavio snimak njega na poslu u...

Još vijesti za vas