Srijeda, 24 travnja, 2024

Obdukcija pokazala: Selma Baluković iz Tuzle ubijena hicem iz samostrijela

Autor:Faktor.ba

Preporučeno

Iz Tužilaštva TK su ranije ustvrdili da sve upućuje na to da je počinitelj ubistva suprug ubijene Selme Baluković te da će sve okolnosti biti utvrđene kada se okončaju sva vještačenja.

Nakon obavljene obdukcije utvrđeno je da je Selma Baluković (48), čije je tijelo pronađeno 21. februara u kući tuzlanskom naselju Lipnica, ubijena hicem iz samostrijela.

Podsjećamo, preminula žena je imala povrede na vratu i ubodnu povredu u predjelu grudnog koša, a s njom u kući je pronađen i njen suprug, mađarski državljanin Erno Szabo-Csaki (50), koji je zbog ubodnih rana u predjelu abdomena hospitaliziran na Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) Tuzla.

Upravo se čita:  Otac maloljetnika koji je ustrijeljen u Starom Gradu nudi 10 hiljada eura za informacije o napadaču

– Preliminarni nalaz obdukcije pokazao je da je prostrelna rana u predjelu grudnog koša preminuloj nanesena samostrijelom – rekao je Admir Arnautović, glasnogovornik Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Iz Tužilaštva TK su ranije ustvrdili da sve upućuje na to da je počinitelj ubistva suprug ubijene Selme Baluković te da će sve okolnosti biti utvrđene kada se okončaju sva vještačenja.

Upravo se čita:  Objavljeni detalji ubistva Banjalučanina na Manjači: Drvenom letvom Rodoljubu zadao više udaraca po glavi od kojih je preminuo

– Sa suprugom ubijene, zbog njegovog zdravstvenog stanja, još uvijek nije obavljen ni prvi informativni razgovor. Kada će to biti urađeno to ovisi o ljekarima. Ostale istražne radnje su u toku – dodao je Arnautović.

Selma Baluković i njen suprug bili su članovi streljačkog kluba, što objašnjava činjenicu da su u kući imali samostrijel.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Akcija “Trougao”: Uhapšeno pet osoba, pretresaju se stambeni i poslovni objekti

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, uz tehničku...

Još vijesti za vas