Ponedjeljak, 5 lipnja, 2023

Obdukcija tijela Mile Ivančića – Tri uboda u vrat svećenika su bila kobna

Nemojte propustiti

Kobne bile tri ubodne rane u predjelu vrata, ali i naknadno kamenovanje u glavu

Zavalje - Bihać (Foto: Oslobođenje)
Zavalje – Bihać (Foto: Oslobođenje)

Obdukcija tijela svećenika Mile Ivančića, koji je pronađen mrtav u subotu, u župnom uredu u selu Zavalje kod Bihaća, pokazala je da je svećenik ubijen.
– U predjelu vrata nanesena su mu tri uboda oštrim predmetom, vjerovatno nožem, i uslijed tih povreda je iskrvario i nastupila je smrt, kazao nam je Đevad Durmišević, načelnik Odjela patologije u Bihaću.

Tačna je i ranije objavljena informacija da je svećenik više puta udaren i kamenom u glavu, a ubice su nesretnoga fratra udarale kamenom nakon što su ga zbole. Kamen je pronađen na licu mjesta, ali nož, predmet izvršenja ubistva, još nije.

Upravo se čita:  Bećirović posjetio Ambasadu BiH u Ankari

Inače, obdukciju tijela je naredio kantonalni tužilac Senad Ljubijankić, koji vodi istragu o ovom ubistvu. Podsjećamo, fratar Mile Ivančić radio je u mjesnom naselju Zavalje kod Bihaća i živio je u župnoj kući gdje je i pronađen ubijen. On je prije samo nekoliko dana putovao u Zagreb i podigao novac za otplatu radova na župnom stanu.

-Mještani tvrde kako je fra Ivančić bio česta meta napada provalnika, pa je tako za Božić prošle godine iz župne kuće ukradeno oko 6.500 KM, a posljednji napad desio se 1. februara ove godine, kada su u župnu kuću upala dvojica maskiranih provalnika, ali ih je Ivančić primijetio, pa su se udaljila. Zbog indicija da je ubijeni svećenik i opljačkan, pretpostavlja se da se ovdje radi o ubistvu iz koristoljublja.

Upravo se čita:  Poznata imena Hadžibajrićevih pomoćnika koje je danas priveo FUP

– Neko je poznavao njegovo kretanje, imao informaciju i o novcu, logika nalaže da je počinilac iz bližeg okruženja, tako da vjerujemo da ćemo slučaj vrlo brzo riješiti, kazao nam je ministar MUP-a USK-a Šefik Smlatić.

Ova tragedija u Bihaću šokirala je stanovnike grada koji su ogorčeni zbog tako surovog ubistva svećenika.
Potpredsjednik Federacije BiH Svetozar Pudarić izjavio je danas u Sarajevu da je šokiran ubistvom Mile Ivančića, župnika sveštenika iz Zavalje. Pudarić je izrazio iskreno saučešće Gospićko-senjskoj biskupiji, župi bihaćkoj, kao i biskupu Komarici, te je ponudio svaku vrstu pomoći kako bi počinioci ovog svirepog ubistva što prije bili otkriveni i adekvatno kažnjeni, saopćeno je iz Pres-službe potpredsjednika FBiH Svetozara Pudarića.

Upravo se čita:  Užas u Sarajevu: Autom udario dvije djevojke, jedna poginula

(Oslobođenje)

Pročitajte još

Izdvajamo

Realnost u Njemačkoj: Kad su i dva posla premalo za pristojan život

U Njemačkoj je uobičajeno plaću izražavati bruto iznosom, što zna biti neugodno iznenađenje za strance koji dolaze raditi u...

Možda vas zanima i ovo