Nedjelja, 21 srpnja, 2024

Očuh brutalno pretučene 3-godišnje djevojčice pušten na slobodu

Preporučeno

Zdravstveno stanje trogodišnje Benise K. iz vlašićkog sela Vitovlje kod Travnika, koju je očuh Senid Selman (25) teško pretukao 20. marta, stabilno je. Njena majka Selma Halilović (21) tvrdi da djevojčica ne može hodati te da se s njom i dalje ne može dobro komunicirati. Djevojčica otežano priča, jer je bila u plitkoj komi.

Elvedin-mamadijete-Vitovlje– Benisa priča pomalo i otežano. Još ne hoda. Također, od udaraca koje je zadobila vid joj je dosta oštećen. Ljekari kažu da skroz slabo vidi. Na svu sreću, ne sjeća se tog nemilog dana i nema više noću traume – kaže Selma, majka djevojčice

Upravo se čita:  Kome u Neumu smeta put do jedine džamije? "Uklonili putokaze kako ljudi ne bi došli do bogomolje"

Što se tiče Benisinog liječenja, nakon što je prebačena s Pedijatrijske klinike Sarajevo u Zenicu, djevojčica je otpuštena na kućno liječenje.

– U bolnici u Zenici bile smo 15 dana. Benisa je za treći rođendan, 25. aprila, otpuštena. Trenutno smo u kući u Travniku. S obzirom na to da Benisa još ne može hodati, radim joj neke vježbe. U ponedjeljak se ponovo vraćamo u stacionar bolnice u Zenicu. Najvjerovatnije da će njeno daljnje liječenje biti nastavljeno u nekom rehabilitacionom centru, najvjerovatnije u Krapinskim toplicama u Hrvatskoj. Ljekari se nadaju da će uz pomoć redovnih terapija ponovo moći hodati – kaže Selma.

Upravo se čita:  Profesor Vedran Zubić protiv rudarenja: Njemačka ima najveće zalihe litija, ali će ugovor potpisati sa Srbijom

Kako je Selma potvrdila, Općinski sud u Travniku pustio je nasilnog očuha da se brani sa slobode nakon jednomjesečnog pritvora jer, kako je navedeno, nisu postojali zakonski uvjeti za njegovo daljnje zadržavanje, piše Dnevni avaz.

– Istraga o ovom slučaja još je u toku. Po okončanju istrage koja može trajati šest mjeseci, tužilac će donijeti odluku o eventualnom podizanju optužnice – kazala je Edina Jaganjac, portparol Kantonalnog tužilaštva u Travniku.

Upravo se čita:  Vlada KS apeluje na građane da racionalno koriste vodu kako bi izbjegli redukcije, najavili i mjere

Selma kaže da Senid Selman nije dolazio da vidi kako je djevojčica te da se nije ni javljao.

Izvor: Dnevni avaz

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Gdje žive i čime se bave potomci bh. zvijezda: Djeca Dine Merlina završila prestižne univerzitete

Ko okusi život pod svjetlima reflektora uglavnom svoje nasljednike pokušava sačuvati daleko od očiju dijela javnosti koju zanima privatni...

Još vijesti za vas