Petak, 1 ožujka, 2024

Od čega boluje Lepa Brena?

Autor:N.N.

Preporučeno

Otkako je kročila na javnu scenu Lepa Brena osvojila je srca mnogobrojne publike koja se godinama uz njene hitove radovala, veselila, tugovala..

Poznata kao žena koja je hrabro koračala kroz život i hvatala se u koštac sa velikim problemima, niko nije ni slutio da će bolest Lepe Brene biti okidač zbog kojeg će pjevačica biti prinuđena da promijeni život iz korijena.

Naime, kada joj je prije dvanaest godina otkrivena cista na jajniku Brena je bila operisana po hitnom postupku, ali ni tu nije kraj njenim mukama.

“Godine 2010. imala sam ozbiljnu operaciju ciste na jajniku. Doktor Saša Ljubić rekao mi je da uradim taj zloglasni BRCA test, gde se pokazalo da imam mutiran gen i velike šanse da dobijem rak dojke. Tumor marker mi je bio veoma povećan i hitno sam operisana”, otkrila je tada Lepa Brena.

Da nesreća nikada ne dolazi sama potvrdili su i novi zdravstveni problemi sa kojima se pjevačica suočila.

Prema pisanju domaćih medija, Brena se godinama bori sa reumatoidnim artritisom, hroničnim oboljenjem koje prije svega zahvata zglobove ali ne rijetko i unutrašnje organe, nervni sistem i kožu, prenosi Borba,me.

A da je bolest Lepe Brene uzela maha može se zaključiti i po rukama folk dive.

Nažalost, za bolest Lepe Brene lijek još uvijek ne postoji, a uzroci njenog nastanka su brojni, od nasljednog faktora, do toga da su krivci za nju virusi i bakterije.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

1. mart: Bosna i Hercegovina danas slavi Dan nezavisnosti

Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine nacionalni je praznik koji se obilježava 1. marta svake godine, a kojim se proslavlja...

Još vijesti za vas