Utorak, 27 veljače, 2024

Odmotava se klupko monstruoznog ubistva u Doboju: Sašu tri mjeseca trovali, ko je još sve umiješan u pakleni plan

Autor:ATV

Preporučeno

Lijek se isključivo izdaje na recept. Budući da nije popularan u općoj populaciji vjeruje se da lijek nije slučajno nabavljen i da su počinioci imali pomoć neke stručne osobe, koja ima iskustvo s lijekom, i koja je mogla da ih "savjetuje".

Dobojska policija nastavila je da odmotava klupko monstruoznog ubistva Saše Kulišića iz Doboja. Sumnja se da je u pripremu zločina bila umiješana još najmanje jedna osoba.

Za svirepo ubisto Kulišića osumnjičeni su njegova supruga Andrea Kajganić (33), njen mladi ljubavnik Dražen Lazarević (19), te A.K., 14-godišnja kćerka Saše i Andree, kojima je određen jednomjesečni pritvor.

U policiji ATV saznaje da se detaljno ispituje od koga su i kako nabavljene tablete “Treana” kojima je žrtva bila omamljena.

Stručnjaci za ATV navode da se radi o olanzapinu koji se najčešće koristi u liječenju pacijenata oboljelih od psihoze, ali i kao dodatna terapija u drugim oboljenjima poput šizofrenije i slično.

Lijek se isključivo izdaje na recept. Budući da nije popularan u općoj populaciji vjeruje se da lijek nije slučajno nabavljen i da su počinioci imali pomoć neke stručne osobe, koja ima iskustvo s lijekom, i koja je mogla da ih “savjetuje”.

Iz naredbe o sprovođene istrage vidljivo je da je tablete kupila M.V., sestra osumnjičene Andree Kajganić, koja je dosada u istrazi imala status svjedoka. Radi se o privilegovanom svjedoku, koja nema obavezu da svjedoči protiv sestre i otkrije kako je došla do tableta. Upravo bi njen status u daljoj istrazi možda mogao biti od ključne važnosti za rasvjetljavanje paklenog plana koji je skovala prvoosumnjičena Kajganić kako bi se riješila muža.

Upravo se čita:  Horor u Tuzli: Objavljene prve fotografije ispred kuće gdje je muškarac ubio suprugu

– Sve ukazuje da je plan za likvidaciju skovan mnogo prije nego što je zločin počinjen i da je za njega znalo više osoba. Sumnjamo da su Kulišiću najmanje tri mjeseca “radili o glavi”. Tablete su u tome imale veliku ulogu, jer su utjecale na njegovo zdravstveno stanje. Tu se radilo o većoj količini tableta, koje su mjesecima nabavljane – kaže izvor blizak istrazi.

On pojašnjava da je Kulišić prije ubistva obilazio ljekare, kod kojih ga je vozila Kajganić. Znajući kada su mu zakazani pregledi, sa trovanjem se prestajalo baš u vrijeme kada bi išao na pregled, pa mu nikakva dijagnoza nije uspostavljena. Budući da se i dalje loše osjećao Kulišić je, pojašnjava sagovornik ATV-a, govorio da će ići na preglede u Banja Luku.

Upravo se čita:  Uhapsila ga policija: Poznato ko je ubio Nusreta Destanovića i njegovo tijelo bacio u bunar?

– Moguće je da se čekalo da tablete “odrade svoje” i da Kulišić zaspe za volanom, doživi neku nesreću ili slično. Međutim, nešto se u međuvremenu promijenilo i bilo je okidač da se realizacija zločina ubrza. Sve je to predmet dalje istrage – kaže izvor blizak istrazi.

Pojašnjava i da se motiv ubistva detaljno ispituje, a ono što najviše od svega čudi istražioce je činjenica da je Kulišićeva kćerka imala ulogu u svemu i da je bila svjesna da je ocu u piće drobila teške medikamente. Istražioce je začudio i njen stav prema zločinu, koji je tokom saslušanja bio veoma hladan.

– Šta se dešavalo u četiri zida to znaju samo članovi porodice. Policija nije imala prijava za nasilje u porodici od strane bilo koga. Kulišić jeste važio za osobu koja se u mladosti dovodila u vezu za švercom cigareta i drugim nezakonitostima. Budući da se bavio trgovinom i rentanjem vozila važio je i za osobu koja je živjela na visokoj nozi, pa ni koristoljublje nije isključeno kao motiv – rekao je sagovornik.

Upravo se čita:  Obdukcija pokazala: Selma Baluković iz Tuzle ubijena hicem iz samostrijela

Kako saznaje ATV osumnjičena Kajganić i Lazarević pred tužiocem su se branili šutnjom i nisu iznosili svoju odbranu. Oružje kojim je ubistvo počinjeno, odnosno nož još nije pronađeni i za njim se i dalje traga.

Zločin se dogodio 30. januara oko jedan sat iza ponoći. Nakon što je kćerka ocu u limunadu zamiješala više tableta “Treana”. Kada su tablete počele djelovati on je zaspao, a u kuću su ušli Kajganić i Lazarević koji su ga vezali kanapom i selotejp trakom. Žrtvu su natovarili u karavan “peugeot” koji su rentali u Banjoj Luci, i odvezli se u šumu u blizini izletišta Preslica. Kulišić je tu ubijen sa četiri uboda nožem u stomak, a u policiji sumnjaju da mu je smrtonosne povrede nanijela supruga.

Zanima li vas ovo?

Izdvajamo

Izdvajamo

Akcija FUP-a u Sarajevu: Uhapšene dvije osobe, zaplijenjeni kokain i oružje

Policijski službenici Federalne uprave policije su poduzimali mjere i radnje iz svoje nadležnosti u predmetu „Izvor 2“, pod nadzorom...

Još vijesti za vas