Subota, 23 rujna, 2023

Oglasila se majka Uroša Blažića “Moj sin je onog dana, kada je pucao u djecu i nevine ljude, ubio i mene. Zakopao me živu”

Preporučeno

Nemam snage ni života da bilo koga iz tih porodica sretnem, a kamoli pogledam u oči.

Biljana Blažić, majka Uroša Blažića, koji je usmrtio osmoro ljudi u Duboni i Malom Orašju kod Mladenovca, progovorila je o svom sinu i masakru koji je je počinio.

Ona kaže da žali za svakom žrtvom svog sina, da se moli za ozdravljenje onih koje je povrijedio, ali i da je, kao roditelj, bespovratno poražena i zgažena.

– Moj sin je onog dana, kada je pucao u djecu i nevine ljude, ubio i mene. Zakopao me živu. Neka me ubije onaj kome god će i za mrvu da se olakša bol i muka koju mu je moj Uroš nanio pucavši proklete noći – rekla je ona za Republiku.

Upravo se čita:  Ispovijest Melike, mlade žene koju je pretukao suprug pred njihovom bebom: Dobila sam tri udarca šakom u oko jer sam htjela ići kod nane sa svojom mamom

Govoreći o satima koji su prethodili masakru, Biljana je ispričala:

– Prije nego je otišao od nas uveče, mene je poljubio, ocu rekao: “Ćao, bajane”, a djedi da sutra ujutru u sedam naloži vatru i da će on doći da peku prase i jagnje. Ostavio je blatnjave patike da mu operem, otišao je u papučama. Tražio je da dodam maline u tortu koju sam spremala kad je odlazio. Baš ništa nije nagovještavalo da će da… Mislila sam da se ubio kad je ubio i ranio tolike ljude, ali su ga ujutru našli. Nemam snage ni života da bilo koga iz tih porodica sretnem, a kamoli pogledam u oči.

Upravo se čita:  Plaćene ubice iznajmile stan u Sarajevo Toweru navodno od poznatog ugostitelja iz Sarajeva: Ko je bio meta?

Podsjetimo, Uroš Blažić je 4. maja u toku večeri započeo svoj krvavi pohod. On je u selu Malo Orašje ubio petoro mještana, od kojih najmlađa žrtva ima 15 godina. Zatim je nastavio ka selu Dubona, gdje je ubio policajca, njegovu sestru i njihovog drugara. Uhapšen je sutradan u ranim jutarnjim satima u blizini Kragujevca, nakon što je oteo taksistu i prijetio mu da ga vozi.

Upravo se čita:  Poginuo mladić: Auto sa snimateljem svadbe preticao, pa podletio pod kamion iz BiH

Kako smo već objavili, on je nakon masakra pokušao da opravda šta je učinio, time što je tvrdio da su ga mještani “ismijavali”.

– Osjećao sam podsmjeh, ruganje i ismijevanje. Mještani su stvarali zavjeru protiv mene – ispričao je Blažić.

Prema saznanjima, Uroš Blažić trenutno se nalazi u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu, gdje će ga psihijatrijski vještačiti komisija vještaka od najmanje tri psihijatra, a najviše pet.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Prognoza meteorologa: Evo kakvo će vrijeme biti do 4. oktobra

Ciklona će u dane vikenda u Bosni i Hercegovini donijeti padavine i manje topao zrak u odnosu na proteklu...

Možda vas zanima i ovo