Ponedjeljak, 17 lipnja, 2024

Ogorčena djevojka podijelila svoje iskustvo: Kako mi je anticelulit masaža uništila ljetovanje? Moje noge bile su glavna atrakcija na plaži…

Preporučeno

Na prvi tretman sam otišla dvije nedjelje prije ljetovanja, a posljednji sam imala dan prije mora.

Nisam od onih devojaka koje drže dijete mesecima pre mora ili krenu u teretanu krajem zime u nadi da će početkom leta izaći sa zategnutim nogama i zadnjicom. Ja sam više za one tretmane gdje lijepo legnete i mašina ili ruke kozmetičarke rade umjesto vas. Baš takav jedan tretman me je i privukao – piše Zadovoljna.rs.

Naišla sam na Instagramu na objavu jednog salona koji obećava da ćete poslije 10 tretmana izaći bez celulita i sa zategnutim nogama. Cijena mi je odgovarala, a i salon je bio u kraju – dovoljno da okrenem broj i zakažem.

Na prvi tretman sam otišla dvije nedjelje prije ljetovanja, a posljednji sam imala dan prije mora.

Pored masnica, podliva i bola, za koji je moja maserka rekla da to tako treba da bude i da je normalno, ništa drugo nisam ni primijetila. Ali, pošto sam uplatila 10 tretmana, željela sam svih 10 da iskoristim. Bolje da nisam.

Neposredno prije pretposljednjeg tretmana izdepilirala sam noge. Tada mi nije palo na pamet da anticelulit kreme i moje svježe izdepilirane noge nikako ne idu zajedno, zapravo, to sam saznala poslije par minuta, ali ipak prekasno.

Maserka je počela da se iživljava nad njima, kao i prethodnih 8 puta, samo sada sam osjetila strašno peckanje, a noge su počele da mi crvene. Mada, ona je i dalje bila pri stavu da to tako treba da bude. A ja? Pa, ja i nisam imala neki stav.

Nakon sat vremena, izašla sam tako upaljena iz salona, u nadi da će se to smiriti do uveče. Ali, to se nije desilo.

Kako sam vjerovala toj djevojci da zna šta radi, ovo mi nažalost nije bio znak da treba da prestanem sa anticelulit masažama. Otišla sam na još jedan tretman. A tu je situacija bila još gora.

Ako su me noge do sada malo peckale i bile mi crvene, sada su bile bordo i uzašno su me svrbjele. Zamolila sam je poslije par minuta da prestane sa masažom. Ona je prestala, a meni rekla kako treba da stavim bebi buder po njima i da će mi se do jutra otok, svrab i crvenilo povući. Dodala je i kako ne zna zašto je došlo do te reakcije, ali da su mi noge sada napokon tanje i bez celulita. Kako da ne.

Ništa se nije povuklo, a ja sam sa takvim nogama otišla na more. Sreća u nesreći je bila ta da ih morska voda i sunce nisu dodatno iziritirali. Svrab je prestao, ali crvenilo i otok su bili još dobre dvije nedjelje prisutni na mojim nogama.

Iako me na moru nijednog trenutka nisu peckale, svrbjele ili boljele, ovo crvenilo je doprinijelo tome da one postanu glavna atrakcija na plaži. Pa tako pored onih saosjećajnih ljudi koji su pitali šta mi se desilo, pretpostavljam da je bilo i onih koji su mislili da imam neku bolest. I da, nijedan dečko mi nije prišao, a ja sam u međuvremenu krenula u teretanu kako bih se za naredno more spremila na vrijeme.

 

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Mladi konobar koji je sve oduševio: Zaposlio sam se da pomognem baki, da njoj bude lakše

Konobar Dušan Đorđević oduševio je region nakon što je travel bloger Kristijan Iličić objavio snimak njega na poslu u...

Još vijesti za vas