Utorak, 23 travnja, 2024

Opljačkane prodavnice ‘Rašmer’ i ‘DP Merkator’, autobus GRAS-a udario pješaka

Preporučeno

Dvije nepoznate osobe su jučer oko 18.50 sati u prodavnici ”Rašmer”, ulica Humska do broja 331, općina Novo Sarajevo, uz prijetnju pištoljem i nožem, izvršile razbojništvo nad uposlenicom H.M., kojom prilikom je otuđena određena suma novca

Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

O ovome je obaviješten kantonalni tužilac u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju događaja, identifikaciji i pronalasku izvršilaca.

UHAPŠENI ZBOG TEŠKE KRAĐE

Policijski službenici IV PU jučer u 00.05 sati lišili su slobode R.D., rođen 1984., iz Hađžića, R.LJ., rođen 1982., iz Hadžića, R.C., rođen 1994. iz Hadžića i S.A., rođen 1993. iz Vogošće, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili tešku krađu.

Oni su predati u prostorije Odsjeka za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo i istog dana u 13.30 sati, nakon kriminalističke obrade, otpušteni iz službenih prostorija.

Upravo se čita:  Klanjana dženaza Amili, koja se sa sinom utopila u Sarajevu: Ostavila ceduljicu u kojoj je pisalo "kada nas pronađete nazovite mog babu Asima"

UHAPŠEN NA OSNOVU NAREDBE SUDA

Policijski službenici II PU jučer u 01.00 sati lišili su slobode C.S., rođen 1968., iz Sarajeva, na osnovu naredbe Osnovnog suda u Bijeljini.

On se predao u prostorije Odsjeka za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo i istog dana u 09.25 sati predat je u daljnju nadležnost službenicima sudske policije Istočno Sarajevo.

AUTOBUS UDARIO PJEŠAKA

U ulici Želimira Vidovića Kelija, općina Novi grad Sarajevo, jučer oko 08.50 sati, autobus KJKP GRAS, registarskih oznaka 107-0-860, kojim je upravljao K.A., rođen 1977. iz Sarajeva, udario je i oborio na kolovoz pješaka I.V., rođen 1966., iz Sarajeva.

Upravo se čita:  Objavljeni detalji ubistva Banjalučanina na Manjači: Drvenom letvom Rodoljubu zadao više udaraca po glavi od kojih je preminuo

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede zadobio je pješak I.V., kome je ljekarska pomoć ukazana u KCU Sarajevo, gdje je zadržan na daljnjem liječenju.

UHAPŠEN NA OSNOVU POTRAGE

Policijski službenici I PU jučer u 12.15 sati lišili su slobode S.M., rođen 1982., iz Sarajeva, na osnovu potrage Općinskog suda Sarajevo.

Istog dana u 14.00 sati, S.M. je predat službenicima sudske policije Kantona Sarajevo.

UHAPŠENI ZBOG TEŠKE KRAĐE I PRIKRIVANJA

Policijski službenici I PU jučer u 15.30 sati lišili su slobode S.A., rođen 1989., iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio tešku krađu, i I.S., rođen 1963., iz Vogošće, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo prikrivanje.

Upravo se čita:  "Govorio je da će nas ubiti i silovati nam kćerku": Sarajka prijavila komšiju zbog brutalnih prijetnji njoj i njenoj porodici

Oni su predati u prostorije Odsjeka za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

IZVRŠENO RAZBOJNIŠTVO NAD RADNICOM U PRODAVNICI

Dvije nepoznate osobe su jučer oko 20.10 sati u prodavnici “DP Merkator”, ulica Braće Begića do broja 3, općina Centar, uz prijetnju pištoljem izvršile razbojništvo nad uposlenicom O.A., kojom prilikom je otuđena određena suma novca.

O ovome je obaviješten kantonalni tužilac u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju događaja, identifikaciji i pronalasku izvršilaca.

(Fena)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Ako imate ove novčanice od 10, 20, 50 i 100 KM? Od naredne godine ih više nećete moći koristiti

Centralna banka Bosne i Hercegovine povlači iz opticaja novčanice konvertibilne marke apoena 10 KM, 20 KM, 50 KM i...

Još vijesti za vas