Subota, 22 lipnja, 2024

Oštra reakcija MUP-a HNK-a zbog slučaja “Gačić”: Zašto je samo jedan policajac osiguravao objekat FUP-a

Preporučeno

MUP HNK oštro demantira dio izjava pojedinih policijskih dužnosnika i bivšeg ministra MUP Kantona Sarajevo, te raznih kvazi-stručnjaka koji su se pojavili nakon okončanja krize i koji misle da znaju puno o operativnim policijskim poslovima.

Naime, radi se o neistinitim, netočnim i neutemeljen tvrdnjama, jer je MUP-HNK od prvih trenutaka istrage vezano za ubojstvo Sauda Sultanića, koje se dogodilo dana 04.02.2019. godine u mjestu Podorašcu općina Konjic, angažirao sve raspoložive mehanizme, ljudstvo i tehničku opremu, a sve u cilju pronalaska osumnjičenog Edina Gačića.

Raspisana je potjernica za osumnjičenim i uspostavljen kontakt sa svim sigurnosnim agencijama na razini države BiH, te razmjena informacija o osumnjičenom. Podsjećamo da su policijski službenici MUP-a HNK sudjelovali u radu operativnog stožera FUP-a i bitno doprinijeli razrješenju slučaja zajedno sa ostalim kolegama.

Policijski službenici MUP-a HNK su, u razdoblju od 04.02.2019. godine do 09.02.2019. godine, konstantno vršili operativnu potragu za osumnjičenim. Za to vremensko razdoblje pretresli su više od osamdeset objekata na području općine Konjic i šire. Sve prijave građana su provjerene na terenu, kao i sumnjive osobe. Sa FUP i OSA uspostavljen je kontakt radi pružanja tehničke pomoći i eventualne pomoći u ljudstvu, te distribucije informacija. Za vrijeme operativne potrage korišten je „dron“, te ostala specijalna oprema. Jedinica za operativnu potporu MUP-HNŽ, pored zadaća na terenu, kontrolirala je cestovni i željeznički promet, pretresali vozila i vlakove u cilju pronalaska osumnjičenog.

Također, su i pripadnici ostalih PU iz sastava MUP-a HNK po dubini vršili potrebne operativne radnje.

Sve gore navedeno bilo je u funkciji kriminalističke istrage i operativne potrage (od samog početka do okončanja) za osumnjičenim Edinom Gačićem.

Na kraju postavljamo pitanje naprijed navedenim kvazi-stručnjacima zašto je samo jedan policajac osiguravao objekt FUP-a u epicentru djelovanja i kretanja bjegunca, a posebice jer je MUP-HNK brzojavkom obavijestio operativni stožer FUP-a da se bjegunac nalazi na području Kantona Sarajevo i to dan ranije od ubojstva policajca.

Uz sve pohvale pripadnicima MUP-HNK, a napose PU Konjic, predlažemo da mediji u buduće objektivno i nepristrano informiraju javnost o jako osjetljivim pitanjima kao što je ovo, priopćeno je iz Odsjeka za odnose s javnošću MUP-a HNŽ.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

‘Svekrva me nije voljela jer sam muslimanka, a drugi muž otjerao iz kuće’: Burni detalji iz života Selme Bajrami

Privatni život popularne folkerke privlačio je oduvijek veliku pažnju, pogotovo kad se saznalo da ima velike probleme sa bivšim...

Još vijesti za vas