Subota, 20 srpnja, 2024

Otac Rade Manojlović napravio feštu u selu, ona priznala: “Sestra mi kupuje haljine kod Kineza”

Preporučeno

Pjevačica Rada Manojlović i njena porodica okupili su sve mještane njenog rodnog mjesta Četereže kako bi prisustvovali postavljaju spomenika i obilježavanju praznika. Rada se pojavila u dugoj bijeloj haljini, pa je zapjevala komšijama koje su je sve vrijeme grlile.

– Stajling je spreman za svadbu, šalim se. Nisam znala šta da obučem jer imam samo miniće i nije bilo prikladno za ovaj događaj. Stojimo na ivici da nas zgazi auto i to je ta ivica po kojoj ja hodam, danas je dan D. Tata pravi ovo već četiri godine i uvijek organizuje – rekla je Rada za “Blic“ i istakla da je presretna što je okružena svojim narodom.

– Ovo je prvi put da me komšije vide jer kada dođem, onda odem samo kod tate i rijetko se švrćkam po selu i ašikujem. Svi su se slikali, svi me vole, ali to je zbog tate jer je on sa njima svaki dan i oni imaju osjećaj da me poznaju. Kad me vide to je kao da me viđaju stalno.

Rada se prisjetila svog odrastanja u rodnom mjestu i sa osmjehom je pričala o tim danima.

– Bilo je puno sretnih dana ovdje, svaki dan kada sam igrala tenis sa sestrom bio je sretan, kada smo se najeli pasulja, kačamaka i mlijeka to su sretni dani. Sve medalje u pjevanju i sa folklorom, to je sretno – kaže Radmila, a onda se dotakla i onog najtužnijeg za cijelu njenu porodicu.

– Samo je jedan događaj nesretan i to je moja majka. Da toga nije bilo meni bi bio život idealan, ali nekome Bog mnogo daje, a mnogo uzme. Trudim se da ne razmišljam o tome i sve me ovdje podsjeća na nju i čim vidim tablu Četereže sve me podsjeti na to – ističe ona i dodaje:

Upravo se čita:  Noge kao izvajane, Lepa Brena ne posustaje: Hiljade ljudi, uprkos toplotnom udaru, pohrlilo na koncert na Jadranu

– Možda izbjegavam nekad dolazak ovdje, to je velika borba i ne smijem tako da razmišljam jer mi je otac ovdje. Moram da dođem da bi njega vidjela, poslije ću žaliti što nisam bila sa njim i to je ta borba vječita. Ali, kako vidiš kuću i prag prva asocijacija je šta je nekada bilo.

Iako nije tada bilo novca na pretek imala je veoma sretno djetinjstvo.

– Mnogo više nije bilo, nego što je bilo, ali mi smo bile deca koja su zahvalna. Nismo tražile nešto što nemaju da nam priušte. Nismo bile razmažene. Nisam otimala drugima kao neki što su otimali od mene, mnogo sam sretna zbog te osobine.

Rada se prisjetila i teške očeve rečenice kada je napuštala dom.

– Tatin najtužniji dan je bio moj odlazak u Beograd, a ne na fakultet. Kad sam prešla da živim u Beograd, nisam se vraćala mjesecima kući zbog turneja. Sjećam se vrlo dobro kada je rekao: “znao sam da će ovaj dan da dođe, ali nisam znao da će ovako brzo”. Tada sam imala dvadeset godina.

Upravo se čita:  Noge kao izvajane, Lepa Brena ne posustaje: Hiljade ljudi, uprkos toplotnom udaru, pohrlilo na koncert na Jadranu

Pjevačica je često na meti kritika zbog stajlinga.

– Neopterećena sam generalno životom, a posebno garderobom. Mogu da me pljuju do njihovog zadnjeg udaha zato što u ovom tijelu živim ja i tu se završava svaka priča. U četiri zida živim sama sa sobom i kad je meni lijepo ti ljudi koji kažu “skrati kosu, ošišaj šiške, ofarbaj se u crno“, oni nisu ja i nemoj da me oblikuju. Svakako će pljuvati, važno da sam sebi lijepa.

Na pitanje da li je teška u ljubavi, kaže:

– Nije sa mnom ljubav stres, ali da je lako nije. Treba shvatiti da je ovo veliko ludilo i kad shvatiš da smo svi ludi nije stres. Što bi se normalan čovjek stresirao i zato sa mnom mora da bude neko ko je naprosto tako malo kao ja.

Dugo najavljivan album je spreman.

– Album je gotov, ali neću baciti sopstveni trud u more novih projekata i da se davi sa svima i guši, a to je trenutno na estradi. Mjesec dana niko neće umrijeti i biće vremena za nove pjesme. Vjerujem da već sada mogu da napravim veći koncert, ali čekamo album. Tata neće veći koncert jer je skup. On da zna koliko mi je para prošlo kroz ruke bacio bi se u jezero. Ne možeš da napreduješ, ako ne ulažeš. Ne možeš da znaš hoće nešto proći i sada kada bi znao koliko sam uložila on bi se o prvu krivu vrbu objesio.

Upravo se čita:  Noge kao izvajane, Lepa Brena ne posustaje: Hiljade ljudi, uprkos toplotnom udaru, pohrlilo na koncert na Jadranu

Rada ističe da je na tatu povukla tu crtu da ne pazi sa novcem.

– Opušteno idem kroz život kao on, dok je sestra dobar organizator, kod mene može danas, za deset dana ili nikad. To sa parama također i to mi je jako loša crta, ali opet to je flegmatičnost i ne opterećenost budućnošću. Sad da štekam neke pare, a sutra me udari grad veličine jajeta i? Treba da se živi sad. Trošim na dostavu hrane, gluposti i na pjesme – ističe ona i dodaje:

– Ne kupujem kod Kineza, ali Maja mi kupuje. Skoro je otišla i kaže mi “plaćamo po sto eura i više jednu haljinu, a kod Kineza ista za dvije hiljade“. Ovu za sto eura mi pljuju i raspadne se poslije prvog pranja, onda mi je bolje da platim dvije hiljade dinara.

Poslije mnogo vremena, Radmila ističe da osmjeh postoji i zbog ljubavi, ali da će o partneru šutjeti iako su ih mi uslikali na aerodromu.

– Imam vremena za ljubav, ali to niko neće znati dok ne dođe do svadbe. Puno sam pričala o ljubavima tokom petnaest godina karijere. Kad bude svadba na sva zvona ću da bijem – ističe ona.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Svašta im pada na pamet: Iz BiH u Hrvatsku švercovao 38 kilograma živih rakova, pa zaradio krivičnu prijavu

Hrvatski državljanin (67) zaradio je krivičnu prijavu jer je u Hrvatsku unio oko 38 kilograma živih zaštićenih riječnih rakova...

Još vijesti za vas