Srijeda, 24 travnja, 2024

Otišao na pecanje i doživio tragediju: Stradalom Duranoviću (54) amputirane obje noge

Preporučeno

Ferhatu Duranoviću /54/ iz Brčkog, teško povrijeđenom u eksploziji protivpješadijske mine na obali Save u Vučilovcu, amputirane su obje noge, rečeno je Srni na Odjeljenju hirurgije brčanske bolnice.

Foto: Arhiv
Foto: Arhiv

Načelnik Odjeljenja hirurgije u Opštoj bolnici u Brčkom Dragan Ninković, koji je operisao Duranovića, rekao je večeras da je pacijent dovezen u kritičnom stanju i da je jedino rješenje bila amputacija u predjelu natkoljenica.

Upravo se čita:  "Govorio je da će nas ubiti i silovati nam kćerku": Sarajka prijavila komšiju zbog brutalnih prijetnji njoj i njenoj porodici

“Pacijent je i dalje životno ugrožen i smješten je na Odjeljenje intezivne njege, gdje je priključen na respirator”, precizirao je Ninković.

Nesreća se dogodila stotinak metara od crpne stanice “Đurići” na ulasku u selo Vučilovac, gdje je Duranović s prijateljem došao na pecanje.

Iako je priobalni dio Save u tom dijelu obilježen upozoravajućim tablama sa natpisom “mine”, mjesto gdje je aktivirana mina bilo je uređeno kao izletište i mnogi mještani su ljeti dolazili tu sa porodicama.

Upravo se čita:  Potukle se sestre u Cazinu, jedna završila u bolnici, druga u pritvoru

Ferhat Duranović je na privremenom radu u Austriji i nedavno je došao u Brčko, pa je odmor iskoristio da ode na pecanje.

(Srna)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Akcija “Trougao”: Uhapšeno pet osoba, pretresaju se stambeni i poslovni objekti

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, uz tehničku...

Još vijesti za vas