Subota, 2 ožujka, 2024

Otkrivene ubice povratnika u Bosanskom Brodu

Preporučeno

Četiri osobe, od kojih dvojica 17-godišnjaka, uhapšeni su zbog sumnje da su u okolini Bosanskog Broda ubili hrvatskog povratnika Nikolu Lipovca (74).

Ilustracija (Foto: Arhiv)
Ilustracija (Foto: Arhiv)

Policija je beživotno tijelo Lipovca, s ubodnom ranom na vratu, pronašla jučer u njegovoj kući u mjestu Korać kod Bosanskog Broda.

Radeći na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela teškog ubistva, policija je uhapsila J.G., N.Lj. i dvojicu sedamnaestogodišnjaka, svi sa područja općine Brod, nad kojim je izvršena kriminalistička obrada i koji su, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu danas predati u nadležnost Okružnog tužilaštva Doboj.

Upravo se čita:  Pravosnažna presuda za jezivi zločin u BiH: Polio je benzinom, pa zapalio pred kćerkom, osuđen je na 25 godina robije

Na osnovu pribavljene naredbe Okružnog suda Doboj, jučer su izvršeni pretresi na dvije lokacije na području brodske općine te pronađeni i izuzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela, saopćeno je danas iz CJB Doboj.

Policija je otkrila da je Lipovac ubijen nakon što je prethodno pronađen njegov zapaljen automobil.

Upravo se čita:  Nezapamćena tragedija u Gornjim Karajzovcima kod Gradiške: Otac kamionom usmrtio 5-godišnjeg sina

Golf 2 bio je parkiran na ribarskom putiću prema rijeci Savi, a pored vozila pronađene su i kosti za koje je naknadno utvrđeno da su životinjskog porijekla.

Prema nekim informacijama, Lipovac je bio francuski penzioner.

(Fena)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Članovi Predsjedništva sa Angelinom Eichhorst: Bosna i Hercegovina ima još dosta posla

Članovi Predsjedništva BiH, koji danas borave na Diplomatskom forumu u Antaliji, sastali su se sa izvršnom direktoricom za Evropu...

Još vijesti za vas