Utorak, 25 lipnja, 2024

Ovo je Amela koju je u Tuzli, zajedno sa dvoje djece usmrtio suprug

Preporučeno

Amela je radila kao medicinska sestra na UKC Tuzla. Osoblje i pacijenti za nju imaju samo riječi hvale.

Ovo je Amela Čičkušić koju je u Tuzli, zajedno sa dvoje djece sjekriom ubio muž Mujaga Čičkušić. Amela je radila kao medicinska sestra na UKC Tuzla, saznaje Senzor.ba. Osoblje i pacijenti za nju imaju samo riječi hvale.

“Danas su Tuzla, UKC i svi koji su te poznavali izgubili mnogo, beskrajno mnogo…

Rijetke su situacije u kojima meni nedostaju rijeci. Jako sam tuzna i makar ovako zelim da ti odam pocast.. Neka ostane zapisano da si bila jedna cestita, vrijedna, ozbiljna, pouzdana, humana osoba i savrsena medicinska sestra… Jedna od najboljih koje poznajem… Kovid je pokazao prava lica mnogih od nas. Ja cu te pamtiti po zustrom koraku i bistrim, pametnim, predivnim crnim ocima. Nikada nista nije ostalo nezavrseno. Nikada me nisi iznevjerila, ni mene, ni pacijente. Mozda nikada nisi dobila formalnu zahvalnicu, ali hvala Ti! Hvala Ti u moje ime i ime mnogih zivota koje smo u teskim danima branili zajedno. Neka ti Allah podari Dzennet. I tebi i tvojoj djeci… El’ Fatiha…”, riječi su Jasmine Bošnjić posvećene ubijenoj Ameli Čičkušić.

Upravo se čita:  Tragedija u Travniku: Preminuo 28-godišnji Sanjin, prijatelji se opraštaju od njega

Molimo Gospodara da Amelu i dječicu nastani u najljepšim džennetskim perivojima, a porodici da podari sabura.

Podsjetimo, Amelu i djecu je sjekirom u stanu usmrtio suprug, odnosno otac Mujaga Čičkušić koji je radio kao medicinski tehničar u Njemačkoj. Prije nekoliko dana je došao u Tuzlu. Nakon monstruoznog čina, sebi je oduzeo život skokom sa zgrade.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Sankcioniranim firmama ‘povezanim s porodicom Dodik’ prijete raskidi ugovora

Četiri institucije i jedno javno poduzeće iz Bosne i Hercegovine potvrdili su za Radio Slobodna Evropa (RSE) da mogu...

Još vijesti za vas