Petak, 29 rujna, 2023

Ovo je državljanka BiH koja je izvela filmsku pljačku u Crnoj Gori, objavljeni detalji

Preporučeno

Policijska akcija naziva Lovćen odnosi se na rasvjetljavanje kaznenog djela prevara koje je počinjeno 12. aprila ove godine u Crnoj Gori.

Policijske agencije iz BiH i Crne Gore uhapsile su troje osumnjičenih i rasvijetlile prevaru koju je u aprilu izvela tada nepoznata žena kada je iz jedne banke u Crnoj Gori s krivotvorenim dokumentima s tuđeg računa podigla 1.3 miliona eura.

Policijska akcija provedena je istodobno u Trebinju i Banjoj Luci gdje su obavljeni pretresi prostorija koje koriste tri osobe. Otkriveno je i oduzeto oko 25.000 eura, veća količina naoružanja i streljiva i oko tri kilograma marihuane.

Oružje oduzeto u akciji. MUP RS

Policijska akcija naziva Lovćen odnosi se na rasvjetljavanje kaznenog djela prevara koje je počinjeno 12. aprila ove godine u Crnoj Gori. Tada je mlađa žena koristeći krivotvorene lične dokumente ušla u Lovćen banku te je s računa žrtve podigla oko 1.3 miliona eura.

Upravo se čita:  Plaćene ubice iznajmile stan u Sarajevo Toweru navodno od poznatog ugostitelja iz Sarajeva: Ko je bio meta?

Policija u Crnoj Gori je saradnjom s policijom iz Republike Srpske otkrila njen identitet te da je radila u dosluhu s kriminalnim klanom iz BiH.

Ušla u banku i izašla s milionima

Ivana A. označena je kao direktni izvršitelj prevare, odnosno žena koja je 12. aprila ove godine u jutarnjim satima došla u filijalu Lovćen banke u Herceg Novom, potpisala naloge za isplatu i s računa M. O. podigla 230.000 eura i 1.2 miliona dolara (oko 1.36 miliona eura).

Upravo se čita:  Tragedija u Zavidovićima: "Aida bila radnica u pekari, a Mersud kuhar u restoranu"

Prvo je Ivana A. 11. aprila oko 13 sati ušla u poslovnicu banke do koje je dovezao osumnjičeni saučesnik Marko D. i sastala se s rukovoditeljem filijale P. M.

Ivana se lažno predstavila kao vlasnica računa, odnosno Budvanka M. O. i rukovoditelju filijale dala falsificiranu osobnu iskaznicu na ime M. O.

Zaplijenjeni novac. MUP RS

Nakon toga zatražila je da joj se sutradan (12. aprila) oko 15 sati isplati sav novac sa računa, nakon čega je napustila banku.

Istog dana, odnosno 11. aprila oko 16 sati, rukovoditelj filijale je dobio poziv putem Viber aplikacije i to s telefona koji je koristio osumnjičeni saučesnik Saša K.

Upravo se čita:  Bivši muž ubijene Aide šokirao objavom: "Možda bolje nije zaslužila, znam ja i zna Bog. Ne objavljujte njene slike sa djecom.."

Rukovoditelju filijale je na displeju mobitela pisalo ime stvarne vlasnice računa, Budvanke M.O.

Osoba koja je nazvala predstavila se kao Budvanka M. O. stvarna vlasnica računa i zatražila je da se isplata pomakne ranije nego što je dogovorenog toga dana, odnosno 12. aprila oko 10.30 sati ujutro.

Sutradan, u navedeno vrijeme, pred filijalu “Lovćen banke” u Herceg Novom taksijem dolazi ponovo osumnjičena državljanka BiH Ivana A., tvrdi izvor za Srpskainfo.

Nakon što je legitimirana, Ivana A. je potpisala isplatne naloge miliona nakon čega je napustila banku, sjela u taksi i otišla.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Izetbegović jedini kandidat za predsjednika SDA, Mehmedović najavljuje: Znak da je Bakir konačno oteo stranku od članstva

Nakon što je Stranka demokratske akcije (SDA) odbila kandidaturu Šemsudina Mehmedovića za predsjednika, on se oglasio putem saopćenja koje...

Možda vas zanima i ovo