Ponedjeljak, 27 svibnja, 2024

Ovo je državljanka BiH koja je izvela filmsku pljačku u Crnoj Gori, objavljeni detalji

Preporučeno

Policijska akcija naziva Lovćen odnosi se na rasvjetljavanje kaznenog djela prevara koje je počinjeno 12. aprila ove godine u Crnoj Gori.

Policijske agencije iz BiH i Crne Gore uhapsile su troje osumnjičenih i rasvijetlile prevaru koju je u aprilu izvela tada nepoznata žena kada je iz jedne banke u Crnoj Gori s krivotvorenim dokumentima s tuđeg računa podigla 1.3 miliona eura.

Policijska akcija provedena je istodobno u Trebinju i Banjoj Luci gdje su obavljeni pretresi prostorija koje koriste tri osobe. Otkriveno je i oduzeto oko 25.000 eura, veća količina naoružanja i streljiva i oko tri kilograma marihuane.

Oružje oduzeto u akciji. MUP RS

Policijska akcija naziva Lovćen odnosi se na rasvjetljavanje kaznenog djela prevara koje je počinjeno 12. aprila ove godine u Crnoj Gori. Tada je mlađa žena koristeći krivotvorene lične dokumente ušla u Lovćen banku te je s računa žrtve podigla oko 1.3 miliona eura.

Upravo se čita:  Komšije progovorile: Mujaga je bio upravnik zgrade, radili su i dobro zarađivali, ne znam što je otišao za Njemačku

Policija u Crnoj Gori je saradnjom s policijom iz Republike Srpske otkrila njen identitet te da je radila u dosluhu s kriminalnim klanom iz BiH.

Ušla u banku i izašla s milionima

Ivana A. označena je kao direktni izvršitelj prevare, odnosno žena koja je 12. aprila ove godine u jutarnjim satima došla u filijalu Lovćen banke u Herceg Novom, potpisala naloge za isplatu i s računa M. O. podigla 230.000 eura i 1.2 miliona dolara (oko 1.36 miliona eura).

Upravo se čita:  Otkriveno šta je Mujaga napisao u porukama nakon tragedije

Prvo je Ivana A. 11. aprila oko 13 sati ušla u poslovnicu banke do koje je dovezao osumnjičeni saučesnik Marko D. i sastala se s rukovoditeljem filijale P. M.

Ivana se lažno predstavila kao vlasnica računa, odnosno Budvanka M. O. i rukovoditelju filijale dala falsificiranu osobnu iskaznicu na ime M. O.

Zaplijenjeni novac. MUP RS

Nakon toga zatražila je da joj se sutradan (12. aprila) oko 15 sati isplati sav novac sa računa, nakon čega je napustila banku.

Istog dana, odnosno 11. aprila oko 16 sati, rukovoditelj filijale je dobio poziv putem Viber aplikacije i to s telefona koji je koristio osumnjičeni saučesnik Saša K.

Upravo se čita:  Slučaj u BiH: Policiji prijavljeno da je iz automobila ukradeno pola miliona maraka!

Rukovoditelju filijale je na displeju mobitela pisalo ime stvarne vlasnice računa, Budvanke M.O.

Osoba koja je nazvala predstavila se kao Budvanka M. O. stvarna vlasnica računa i zatražila je da se isplata pomakne ranije nego što je dogovorenog toga dana, odnosno 12. aprila oko 10.30 sati ujutro.

Sutradan, u navedeno vrijeme, pred filijalu “Lovćen banke” u Herceg Novom taksijem dolazi ponovo osumnjičena državljanka BiH Ivana A., tvrdi izvor za Srpskainfo.

Nakon što je legitimirana, Ivana A. je potpisala isplatne naloge miliona nakon čega je napustila banku, sjela u taksi i otišla.

Izdvajamo

Izdvajamo

Specijalci MUP-a uspjeli doći do vozila i djevojke (25), ljekari samo mogli konstatovati smrt

Iz rijeke Une izvučeno je tijelo 25-godišnje vozačice, a nakon teške saobraćajne nesreće koja se sinoć dogodila na magistralnom...

Još vijesti za vas