Subota, 20 travnja, 2024

Ovu destinaciju u Albaniji nazivaju “pristupačnom alternativom Maldivima”

Preporučeno

Ksamil se izdvaja kao destinacija s najljepšim plažama u Albaniji, a do njega se lako može doći iz obližnjeg ljetovališta Saranda

Albanske plaže opisuju kao idealnu alternativi Maldivima koja je i daleko jeftinija u odnosu na druge evropske destinacije koje turisti biraju za ljetni odmor.

Stručnjaci platforme za rezervaciju putovanja Loveholidays otkrili su top destinacije za uštediti novac, a tim preporučuje jeftini odmor u Albaniji za koju navode da ima “obalu koja oduzima dah” i predstavlja “alternativu Maldivima”.

Glasnogovornik Loveholidays rekao je da se Albanija često zanemaruje kao destinacija u jugoistočnoj Evropi, ali da ima “netaknute plaže, prelijepu obalu i izvore vode koji daju dovoljno razloga za posjetu”.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Official pages #KsamilAlbania (@ksamil_albania)

“Albanija ima obilje jezera i vodopada kojima preovladavaju različite nijanse plave boje, a neki je čak nazivaju pristupačnom alternativom Maldivima”, navodi, a prenosi Klix.

Ksamil se izdvaja kao destinacija s najljepšim plažama u Albaniji, a do njega se lako može doći iz obližnjeg ljetovališta Saranda. Turisti u svojim recenzijama za ovu destinaciju ističu da je “plaža puna života i muzike, a voda nevjerovatno bistra”.

U blizini se nalaze i ruševine Nacionalnog parka Butrint. Mjesto je dio svjetske baštine UNESCO-a i nekada je bilo jedan od najboljih gradova u ekspanzivnom Rimskom carstvu.

Prilikom posjete lokalitetu, turisti mogu naučiti o rimskoj historiji Albanije i dobiti uvid u prošlost zemlje.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Official pages #KsamilAlbania (@ksamil_albania)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Šmit: Vrijeme za usvajanje domaćih rješenja ističe

Visoki predstavnik Kristijan Šmit (Christian Schmidt) pozdravio je inicijativu lokalnih političara da nastave svoju opredijeljenost za usvajanje zakona koji...

Još vijesti za vas