Nedjelja, 11 lipnja, 2023

Ovu destinaciju u Albaniji nazivaju “pristupačnom alternativom Maldivima”

Nemojte propustiti

Ksamil se izdvaja kao destinacija s najljepšim plažama u Albaniji, a do njega se lako može doći iz obližnjeg ljetovališta Saranda

Albanske plaže opisuju kao idealnu alternativi Maldivima koja je i daleko jeftinija u odnosu na druge evropske destinacije koje turisti biraju za ljetni odmor.

Stručnjaci platforme za rezervaciju putovanja Loveholidays otkrili su top destinacije za uštediti novac, a tim preporučuje jeftini odmor u Albaniji za koju navode da ima “obalu koja oduzima dah” i predstavlja “alternativu Maldivima”.

Upravo se čita:  Kakve su cijene u Crnoj Gori u predsezoni: Najavili poskupljenje ove godine - evo koliko su ležaljke, hrana i piće

Glasnogovornik Loveholidays rekao je da se Albanija često zanemaruje kao destinacija u jugoistočnoj Evropi, ali da ima “netaknute plaže, prelijepu obalu i izvore vode koji daju dovoljno razloga za posjetu”.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Official pages #KsamilAlbania (@ksamil_albania)

“Albanija ima obilje jezera i vodopada kojima preovladavaju različite nijanse plave boje, a neki je čak nazivaju pristupačnom alternativom Maldivima”, navodi, a prenosi Klix.

Upravo se čita:  Gdje je u Crnoj Gori najbolje za kupanje ove godine: Ako planirate odmor na crnogorskoj rivijeri, pročitajte ovo!

Ksamil se izdvaja kao destinacija s najljepšim plažama u Albaniji, a do njega se lako može doći iz obližnjeg ljetovališta Saranda. Turisti u svojim recenzijama za ovu destinaciju ističu da je “plaža puna života i muzike, a voda nevjerovatno bistra”.

U blizini se nalaze i ruševine Nacionalnog parka Butrint. Mjesto je dio svjetske baštine UNESCO-a i nekada je bilo jedan od najboljih gradova u ekspanzivnom Rimskom carstvu.

Upravo se čita:  Cijene smještaja veće za 20 posto u regionu, Neum najjeftiniji za ljetovanje

Prilikom posjete lokalitetu, turisti mogu naučiti o rimskoj historiji Albanije i dobiti uvid u prošlost zemlje.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Official pages #KsamilAlbania (@ksamil_albania)

Pročitajte još

Izdvajamo

U dijelovima BiH kritično: Voda prodrla u stambene objekte, bujica nosi automobil

Kiša i dalje pada tako da je pred stanovnicima besana noć. Kako javljaju mještani u Sapni u dijelu ove općine...

Možda vas zanima i ovo