Četvrtak, 23 svibnja, 2024

Pazite šta radite u Crnoj Gori ovog ljeta: Uvodi se paprena kazna za nešto što je do juče bilo uobičajeno

Preporučeno

Turisti na hrvatskoj obali su se u pojedinim gradovima poput Splita, Duborvnika i Hvara već susreli sa potencijalno drakonskim kaznama u slučaju da odluče da prošetaju samo u kupaćem kostimu – cijena kazne ako ih ulovi komunalni redar kreću se od 150 eura pa naviše. Uskoro nas isto očekuje i Crnoj Gori!

Naime, nadležni u Budvi objavili su nacrt Odluke o komunalnom redu, koja je prošla javnu raspravu, a koja podrazumjeva novčane kazne od 200 eura za sve one turiste, ali i mještane, koji se u kupaćem kostimu ili bez dijela odeće budu kretali u zoni budvanskog Starog grada.

Odluka čeka zeleno svjetlo od lokalnog parlamenta. Ukoliko stupi na snagu u praksi bi to značilo da je zabranjeno šetanje i kretanje u kupaćem kostimu ili bez dijela odjeće gradskim ulicama i u zoni Starog grada. Zabrana se ne odnosi na kupališnu zonu.

“Članom 79 stav 2 propisao je da će se za sve prekršaje iz člana 79 stav 1 kazniti i odgovorno lice u pravnom licu odnosno privrednom društvu i fizičko lice u iznosu od 200 eura do 1.000 eura”, navodi se u pisanom odgovoru koji je dostavljen redakciji crnogorskih “Vijesti”.

Nadzor će obavljati komunalna inspekcija, odnosno komunalni policajac.

Šta vi mislite o ovom potezu gradskih vlasti?

Preporučeni sadržaj

Izdvajamo

Izdvajamo

Rezolucija o Srebrenici usvojena u Generalnoj skupštini UN-a

Na današnjoj sjednici Generalne skupštine UN-a usvojena je rezolucija o genocidu u Srebrenici. 84 države su glasale za, 19 protiv a 68...

Još vijesti za vas