Srijeda, 17 srpnja, 2024

Pet načina da izgledate mlađe

Preporučeno

Odjeća i šminka mogu da vam oduzmu godine. Ali da biste se zaista osjećali dobro, najvažnija je njega. Evo kojih pravila trebate da se držate i sigurno ćete izgledati svježije i mladoliko.

Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Čuvajte zube
Zdravi i lijepi zubi, najljepši su ukras lica. Možete ih malo izbijeliti specijalnim pastama za pranje, čišćenjem kod zubara. Za lijepe zube svakako je dobro odbaciti cigarete, kafu i alkohol. Redovno posjećujte stomatologa i njegovani i lijepi zubi učiniće da izgledate svježe i mlado.

Njegujte kosu
Bez obzira na to koliko godina imali, ako vam je kosa ispucala i suva izgledaćete starije. Svakako sakrijte izdajničke sijede, koje ste možda dobili zbog genetike, a ne zbog godina, ali svakako vas čine starijima. Redovno se šišajte, jedite zdravu hranu, a za lijepu kosu dobro će doći i masaža vlasišta svaki dan prije spavanja.

Pijte puno vode
Svakodnevno unošenje velikih količina vode u organizam pomaže tijelu da se očisti, da izbaci toksine, a samim time koža vam izgleda mlađe i svježije. Za zdrav organizam i čisti ten popijte barem deset čaša vode dnevno.

Vlažite kožu
Nakon pilinga kože, svakako je nahranite kvalitetnim kremama i lagano je masirajte.

Držite se podalje od sunca
Znamo da je teško čuvati se sunca, ali previše izlaganja ne samo da će postariti kožu, već može da uzrokuje oštećenja i što je još opasnije može uzrokovati rak. Klonite se sunca što više. Baš nikada nemojte zaboraviti da nanesete zaštitnu kremu kad izlazite.

Stavljajte kremu oko očiju
Male izdajničke bore oko očiju najprije će otkriti koliko imate godina. Njegujte to područje jer je koža na tom dijelu jako tanka i treba dodatnu njegu. Čak i više nego ostatak tijela. Zaštitite je kremama koje odgovaraju vašem tipu kože, a uvijek za svježinu možete probati i s prirodnim receptom, kriškama krastavca koje će osvježiti to područje.
(24sata.hr)

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Stan u Goraždu izgorio zbog upaljenje klime: “Šteta je ogromna”

Požar koji je u popodnevnim satima izbio u stanu u ulici Prve slavne višegradske brigade u Goraždu, uspješno je...

Još vijesti za vas