Petak, 29 rujna, 2023

Peti dan štrajka radnika GRAS-a: Alternativni prijevoz do sada koštao više od milion KM!?

Preporučeno

Situacija u GRAS-u i jučer je bila ista kao i u prethodna četiri dana. GRAS ni peti dan zaredom ne radi, a građani Kantona Sarajevo se i jutros prevoze u autobusima drugih prevoznika.

centrotrans-ulice
Foto: Arhiv

Resorni ministar Bubica jučer je u toku dana ponovio svoj stav prema problemima GRAS-a i njegovih radnika. Kazao je da je stiglo još sedam autobusa “Autoprevoza” iz Banje Luke te je najavio dolazak još 26 vozila.

Uvođenje alternativnog prijevoza Sarajlije je do sada koštalo više od milion KM, kazao je Adnan Solaković, zastupnik u Skupštini KS, prenosi portal Dnevnog avaza.

– Ne znam kako će kantonalni budžet, koji je svakako u deficitu, ovo izdržati. Zbog javašluka onih koji su uništili ovo preduzeće, danas ispaštaju građani. Krajnje je vrijeme da se konačno pregledaju knjige GRAS-a u posljednjih 15 godina te da se imenuju oni koji su doveli preduzeće u ovakvo stanje – naveo je Solaković.

Ministar Bubica je najavio i oštre sankcije zbog onih koji su nelegalno obustavili rad, a i pozvao je građane da ne kupuju mjesečne karte za april sve dok traje obustava rada u GRAS-u.
(A.J. / Bh-index)

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Izetbegović jedini kandidat za predsjednika SDA, Mehmedović najavljuje: Znak da je Bakir konačno oteo stranku od članstva

Nakon što je Stranka demokratske akcije (SDA) odbila kandidaturu Šemsudina Mehmedovića za predsjednika, on se oglasio putem saopćenja koje...

Možda vas zanima i ovo