Petak, 1 ožujka, 2024

Pogledajte olovku koja će vas ispraviti ukoliko pogriješite u pravopisu (Video)

Preporučeno

Alati za provjeru pravopisa postali su toliko česti da nas ispravljaju na svakom digitalnom koraku i uvijek znaju kako se piše koja riječ, ali kada uzmemo hemijsku olovku u ruke, tu smo i dalje zavisni sami o sebi.

Ali, dvojica Nijemaca odlučila su i to promijeniti te su napravili prvu hemijsku olovku koja kontroliše pravopis. Olovka Lernstift prati šta pišete i lagano vibrira ako misli da ste pogriješili.

Namijenjena je školarcima i učiteljima, a ideja iza projekta je da se klasični alati za pisanje spoje sa prednostima digitalnog pisanja. Autori projekta na Kickstarteru žele da prikupe 120.000 funti, a do sada su prestigli 18.000.
Falk Wolsky i Daniel Kaesmacher objašnjavaju da njihova olovka svu tehnologiju ima ugrađenu u sebe te se može koristiti sa raznim aplikacijama, ali ne zavisi o njima.

Prototip koristi Linux računar koji je ugrađen u kućište i pokreće ga jedna AAA baterija. Za nju su izradili i poseban senzor pokreta.

Prepoznaje tipfelere na engleskom i njemačkom jeziku, a ne treba joj ni poseban papir.

Podržite li projekt sa 99 funti dobićete jednu olovku kada krenu sa proizvodnih traka.

Izvor: ITvesti.info

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Fikret Hodžić nakon odbijanja zahtjeva za odgodu izdržavanja kazne: “Mojim kolegama najbitnija vijest kad ću u zatvor. Valjda trenutno nema ništa bitnije od toga”

Sud BiH odbio je molbu advokata Fahrudina Solaka, suspendiranog direktora FUCZ -a i Fikreta Hodžića, direktora "Srebrene maline", koji...

Još vijesti za vas