Srijeda, 22 svibnja, 2024

Pokrenuta peticija za oduzimanje dozvola televizijama Pink i Happy, već ima 300.000 potpisa

Preporučeno

Na internetu je osvanula peticija kojom se traži da se oduzmu dozvole Pink i Happy televiziji.

“Zahtjevamo da se televizijama PINK i HAPPY ne dodijele nacionalne frekvencije. Ove dvije televizije su dodijeljene nacionalne frekvencije koristile u velikoj mjeri za kršenje Zakona o elektronskim medijima”, stoji u opisu peticije. U nastavku su detaljnije pojasnili zbog čega je peticija i pokrenuta.

“Iako opći pružatelji medijskih usluga, što znači da moraju imati dokumentarni, kulturni, naučno-obrazovni i dječiji program, ove dvije televizije sa dječijim programom imaju veze samo kada u studio pozovu lokalnog političara za kog svjedoci tvrde da podvodi maloljetnice i mi imamo obavezu da stanemo na put takvim gadostima, bez obzira na potencijalna neslaganja, politička razilaženja ili različita opredjeljenja”, stoji u objašnjenju kojeg potpisuje Luka Tripković iz Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti i narodnog pokreta “Kreni – Promjeni”.

“Ne želim da nezdravo postane normalno”, “Da bude zaustavljeno mentalno trovanje nacije”, “Propagira nemoral, kriminal, zlostavljanje, diskriminaciju, kršenje ljudskih prava, krivična djela, destrukciju. Time utiče duboko na svijest ljudi i uznemiravanje javnosti. Neograničenim prikazivanjem i necenzurom sadržaj je dostupan maloljetnim licima, koja ne smiju konzumirati dati sadržaj iz već navedenih razloga”, samo su neki od razloga koje su naveli oni koji su potpisali ovu peticiju.

Do sada, ova peticija ima preko 300 hiljada potpisa, a brojne poznate osobe putem društvenih mreža pozvale su na potpisivanje iste.

Peticiju možete potpisati OVDJE.

Izdvajamo

Izdvajamo

Prije nekoliko dana FUP spriječio još jedno samoubistvo maloljetnice: “Bojim se da nećemo biti uvijek uspješni”

Tim Federalne uprave policije za borbu protiv kompjuterskog kriminala prije dva dana spriječio je samoubistvo maloljetnice na području Tuzlanskog...

Još vijesti za vas