Ponedjeljak, 29 svibnja, 2023

Policajac u Prijedoru zadobio teške povrede: Vozilom ga vukli desetak metara jer ih je pokušao legitimisati

Nemojte propustiti

Policajac iz Prijedora teško je povrijeđen nakon što su ga dvije osobe iz tog grada, koje je pokušao da legitmira, vukle desetak metara vozilom koje je bilo u pokretu

Ilustracija (Foto: Arhiv)
Foto: Arhiv

Napad na policajca dogodio se 1. marta oko 17.45 sati, prilikom obavljanja, kako je saopćeno, operativno-taktičke mjere opservacije na parkingu groblja ”Pašinac” u Prijedoru, kada je od policijskih službenika zapaženo sumnjivo parkirano vozilo ”golf 5” u kojem su se nalazile dvije osobe.

Upravo se čita:  Vozač koji je sinoć usmrtio djevojku i ranije kažnjavan zbog vožnje bez dozvole

Prilikom pokušaja legitimiranja, osoba koja je sjedila na mjestu vozača, uhvatila je za ruku policijskog službenika, te ga vozilom čiji je motor bio u pogonu povukla oko desetak metara, nakon čega je policijac pao na beton i zadobio povrede po tijelu, a osobe u „golfu“ se udaljile.

Iz CJB Banja Luka danas je saopćeno da je povrijeđenom policajcu ukazana ljekarska pomoć u Službi hitne pomoći Prijedor gdje je zadržan na liječenju, jer su mu konstatirane teške povrede, prijelom kosti lijeve šake, ogrebotine, razderotine po licu, desnoj ruci i nogama.

Upravo se čita:  Policijac Igor Avramović iz Srbije pobjegao u Bosnu i Hercegovinu nakon što je usmrtio Ervina Ćemalovića: Uhvaćen je!

Policijski službenici su operativnim radom na terenu došli do saznanja da je O.G. upravljalo spomenutim vozilom, a na mjestu suvozača nalazio se V.R., oba iz Prijedora.

Oni su lišeni slobode, a na osnovu naredbe Osnovnog suda Prijedor izvršen je pretres vozila.

Po kompletiranju i dokumentiranju predmeta bit će dostavljen izvještaj nadležnom tužilaštvu protiv O.G. za krivična djela teška tjelesna povreda i sprječavanje službene osobe u vršenju službene radnje.

Upravo se čita:  U nesreći na Marijin Dvoru život izgubila mlada sarajevska doktorica

(Fena)

Pročitajte još

Izdvajamo

Mirni skup u Sarajevu: Veliki broj građana odaje počast mladoj Bišćanki Azri Spahić

Građani su položili cvijeće i odali počast stradaloj djevojci Azri Spahić, te uputili podršku njenoj porodici. Veliki broj građana okupio...

Možda vas zanima i ovo